intretinere bloc
Legea care modifică actul normative referitor la asociaţiile de proprietari a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 8 martie şi, potrivit Constituţiei, intră în vigoare în trei zile de la publicare, adică vineri, 11 martie. De la această dată, toţi administratorii de bloc vor fi obligaţi să afişeze modul de calcul al facturilor la întreţinere.

 

"Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari", se arată în lege.

În cazul în care reprezentanţii Asociaţiilor de Proprietari nu vor respecta această prevedere, pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 3.000 de lei, potrivit aceleiaşi legi, potrivit economica.net.
sursa: ziarulprahova.ro