parc vest

Parcul Municipal Vest - care se construieşte în Ploieşti, lângă Gara de Vest şi urmează să fie cel mai mare parc din Prahova şi în primele cinci din ţară ca suprafaţă - ar putea fi inaugurat în această primăvară. Constructorul a anunţat că se aşteaptă ca lucrările să fie gata până la finele acestei luni, autorităţile ploieştene precizând ieri că vor programa procedura de recepţie în prima decadă a lui aprilie.

 

Consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Andrei Ţurcanu, a precizat că situaţia lucrărilor de la parc a fost discutată zilele trecute, în cadrul unui comandament la care au participat reprezentanţi din administraţia judeţeană şi din Primăria Ploieşti.

În cadrul acestei şedinţe a fost anunţat şi termenul de 31 martie, de către reprezentanţii firmei Erbaşu, cea care a fost contractată de municipalitate să execute lucrările.

 


Realizarea Parcului Municipal Vest se face printr-un contract în valoare de aproximativ 76 de milioane de lei, cu o cofinanţare consistentă de la Uniunea Europeană. Iniţial, proiectul trebuia finalizat la 31 decembrie 2015, însă a înregistrat întârzieri, termenul fiind mutat pe 30 iunie 2016, cu precizarea că toate lucrările efectuate în acest an sunt plătite exclusiv de către municipalitatea ploieşteană.

Dacă se respectă termenul anunţat de constructor, acest obiectiv de investiţii ar putea fi al doilea finalizat dintr-o listă de 11 proiecte europene derulate de Primăria Ploieşti care înregistrau întârzieri la 31 decembrie, după ce, la începutul anului, a fost anunţată finalizarea unui alt obiectiv cofinanţat de Uniunea Europeană, privind amenajarea a 12 terenuri de sport moderne la unităţile de învăţământ.

Proiectul prevede amenajarea unui parc, pe o suprafaţă de 54 de hectare, lângă Gara de Vest din Ploieşti, între calea ferată şi DN 1. Complexul va cuprinde un lac artificial de 1,2 hectare, o seră, aproape 23.000 de metri pătraţi de alei de promenadă, trei fântâni arteziene, o zonă pentru cununii, un patinoar, platforme pentru acrobaţii cu role şi biciclete şi mai multe terenuri de sport, pentru fotbal, baschet, handbal sau tenis.