Pistol găsit de polițiști din cadrul Postului de Poliție Bănești într-un autoturism și ascuns de către posesor în buzunarul scaunului pasager.

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Bănești au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat din satul Urleta, iar, în urma verificării interioare a autoturismului, în buzunarul scaunului pasagerului din față s-a descoperit un pistol neletal.

Totodată în portbagaj s-a găsit o cutie din tablă, în care s-au descoperit 102 alice și trei recipiente din metal tip „butoiaș”, pentru care nu a putut prezenta acte de proveniență și nici permis de armă.

Efectuându-se verificări, s-a stabilit faptul că bărbatul nu figurează înregistrat ca deţinător de armă.

Pistolul, alicele, precum și cele trei recipiente cu aer comprimat descoperite în autoturismul acestuia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Birolului de Investigaţii Criminale Câmpina, urmând ca dosarul cauzei să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina cu propunere procedurală.
sursa: IJP Prahova