Fiica unei paciente care a murit la județean de gripă este hotărâtă să dea în judecată spitalul având în vedere că mamei sale i-au fost administrate antibiotice, tratamente interzise în astfel de situații.

 

Observatorulph.ro a publicat recent O MĂRTURIE CUTREMURĂTOARE: MAMA S-A ÎMBOLNĂVIT DE GRIPĂ PORCINĂ ÎN JUDEŢEAN! A MURIT CU ZILE!, cazul fiind prezentat, în exclusivitate şi în emisiunea "Direct la subiect" difuzată luni, 22 februarie, la Wyl TV (vezi aici înregistrarea).

După ce a citit CUM JUSTIFICĂ JUDEŢEANUL MOARTEA UNEI PACIENTE DE GRIPĂ: A FOST INTERNATĂ ÎN STARE GRAVĂ, Veronica Dinulescu a rămas fără cuvinte. Acum este decisă să facă plângeri la parchet, colegiul medicilor și să dea spitalul în judecată.

Iată ce a declarat astăzi Veronica Dinulescu, în exclusivitate pentur observatorulph.ro:
"Asa cum era de asteptat, in Romania, mortul poarta intreaga vina,iar sistemul medical isi face datoria impecabil printre gandaci rosii si asistente nervoase si plictisite…

 

Daca pana acum nu eram hotarata sa formulez si sa depun plangere penala si sesizare la Colegiul Medicilor, comunicatul dat de purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta m-a determinat sa ma hotarasc sa fac demersurile necesare pentru aflarea adevarului si nu ascunderea acestuia sub pres, asa cum se obisnuieste.

In comunicat nu se vorbeste nimic despre gripa pe care mama a contactat-o in Spital, nu se vorbeste de antibioticul care i-a fost administrat, in conditiile in care atat medicul de la interne cat si de la ATI mi–au spus ca i se administreaza antibiotic.

Medicul de la interne, in data de 7 februarie 2016 (duminica) a spus ca este o raceala, ca ii face antibiotic si ca va fi externata miercuri 10 februarie 2016. De asemenea, medicul de la ATI mi-a comunicat ca poza pulmonara nu arata bine, in conditiile in care mama nu a avut niciodata probleme pulmonare, iar pe sectia de interne i s-au facut raze pulmonare si ca au iesit bine .

 

Mi-a comunicat ca i se ‘’administreaza 3 antibiotice de ultima generatie’’. Daca mama mea a venit cu probleme cardiace grave, de ce din data de 2 februarie 2016 pana in data de 10 februarie nu i s-a facut niciun consult cardiologic si nu I s-a administrat medicatia necesara?

In toata perioada si-a luat pastilele prescrise de cardiologul la care mergea regulat. Inainte sa ajunga in sectia de terapie, in seara zilei de 10 februarie, medicul de garda, plictisit si nervos ca a fost deranjat a spus asistentei sa ii faca mamei un EKG , comunicandu-mi ca nu prezinta modificari, iar respiratia nu este o problema.

In comunicat nu se pomeneste nimic de diagnosticul decesului ‘’bronhopneumonie cu virus gripal’’. Problemele respiratorii cu secretii nazale abundente, tuse, slabiciune au inceput de sambata seara 6 februarie, cand ‘’termometrele erau inchise’’, iar asistenta dusa a fost cand i-a cerut un algocalmin.

 

Citesc comunicatul si ma minunez! Daca in data de 10 febr a facut decompensare cardiaca, de ce nu i-a fost facut consult cardiac? Transferul in sectia ATI a fost ca mama sa fie supravegheata in acea noapte, pentru ca pe sectie asistentele sunt obosite si nu merg noaptea prin saloane.

Mi s-a spus ca va fi transferata la Sectia ATI doar pentru acea noapte pentru supraveghere .Daca a facut stop cardiac de ce cauza decesului este ‘’bronhopneumonie cu virus gripal’’?

Tot in comunicat se mentioneaza ca in data de 14 februarie i s-a administrat medicatie specifica antivirala. Oameni buni, din 6 februarie cand a debutat gripa, confundata de specialist cu raceala, de ce s-a asteptat pana pe 14 februarie???

In ziua decesului,16 februarie, s-a confirmat virusul. Nimeni nu mi-a spus ca mama mea are gripa, am aflat din ObservatorulPH.

P.S. Un medic ca sa ma consoleze mi-a spus ca mama a avut ghinion! Despre ce vorbim,ghinion sau noroc intr-un spital?"