În ciuda secretomaniei de care dau dovadă autoritățile din Prahova, medicii avertizează că numărul cazurilor de gripă porcină ar putea fi mult mai mare decât cele raportate oficial.

 

Citește aici ce spune un medic: GRIPA PORCINĂ A UCIS, OFICIAL, PATRU PRAHOVENI. CE ASCUND AUTORITĂŢILE

Pericolul la care sunt supuși pacienții care au contactat acest virus este uriaș în cazul în care nu i se stabilește diagnositcul corect.

De exemplu, o pacientă a murit la județean după ce a contactat virusul în spital, fiindu-i administrate antibiotice, lucru interzis în cazul pacienților cu gripă porcină.

 

Detalii aici:  MĂRTURIE CUTREMURĂTOARE: MAMA S-A ÎMBOLNĂVIT DE GRIPĂ PORCINĂ ÎN JUDEŢEAN! A MURIT CU ZILE!

Deși comunicarea Ministerului Sănătății pe acest subiect a fost ca și inexistentă până acum, într-un comunicat de luna trecută a transmis populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă şi  recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

Mai mult, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală în primul rând persoanelor la risc (personal medical, persoane peste 65 ani, persoane cu afecţiuni cronice, gravide) dar şi a copiilor peste 6 luni vârstă.

 

O doză de vaccin costă aproximativ 30 de lei și se găsește la liber în farmacii. Din păcate, vaccinul antigripal nu se regăsește pe lista tratamentelor compensate.

Persoanele vârstnice se pot adresa medicilor de familie, care, în limita stocului disponibil, pot administra vaccinul gratuit.