Ploieștenii și locuitorii din zonele limitrofe vor putea beneficia, la ei acasă, de terapii la standarde occidentale pentru tratarea afecțiunilor dermatologice: dermatoscopie digitală – screeningul alunițelor pentru depistarea la timp a cancerului de piele, terapii non-invazive cu lumină albastră de tratare a acneei, cicatricilor, psoriazisului, cuperozei, terapii pentru stimularea creșterii părului, precum și tratamente de rejuvenare și ștergere a ridurilor.

 

Medicii dermatologi Ana Fâcă și Răzvan Bucur au lansat recent clinica de dermatologie Hello Dermaskin, singurul centru medical care oferă terapii laser și fototerapie pentru tratarea a diferite afecțiuni ale pielii. Clinica, situată pe strada Avram Iancu, nr. 4, va putea deservi atât pacienți din oraș, cât și din zonele apropiate, care nu vor mai fi nevoiți să străbată zeci de kilometri până la București pentru a beneficia de tratamente moderne.

Reîntinerire și tratament, prin terapii cu lumină roșie și albastră

„Ideea acestei clinici are în spate o nevoie neacoperită în Ploiești. M-am văzut nevoită, de-a lungul timpului, să redirecționez pacienți către clinici dermatologice din Capitală. Faptul că le putem oferi aceste terapii atât de utile, la ei acasă, le oferă pacienților noștri confort. Vedetele clinicii sunt aparatul BLU-U, care folosește lumină albastră pentru tratarea acneei, aparatul Omnilux Revive, cu lumină roșie, pentru tratarea rozaceei și pentru rejuvenare, laserul CO2, care tratează în același timp și cicatricile, și ridurile, și nu în ultimul rând dermatoscopia digitală MoleMax, care ne permite să depistăm din timp alunițele și alte leziuni cu potențial cancerigen”, a declarat Dr. Ana Fâcă, medic specialist dermatolog, co-fondator al clinicii Hello Dermaskin.

 

„În ultimii ani, tot mai mulți pacienți au început să acorde importanța cuvenită afecțiunilor pielii, orientându-se spre terapii non-invazive, care nu lasă cicatrici și nu necesită tratament medicamentos, cum ar fi antibioticele. Aparatele prezente în clinica noastră au la bază acest principiu, permițând un diagnostic precis și un tratament eficace, care nu lasă urme. Tehnologiile folosite aici au fost certificate de Agenția Americană a Alimentului și Medicamentului din SUA și reprezintă standardul de aur în dermatologie. În viitor, vom continua să aducem tehnologii noi în clinică”, a declarat Dr. Răzvan Bucur, medic specialist dermatolog, co-fondator al clinicii Hello Dermaskin.

Computerul care salvează vieți

Dermatoscopia digitală este, la ora actuală, cea mai bună metodă de screening împotriva cancerului de piele. De exemplu, melanomul, cea mai agresivă formă de cancer de piele, cu cea mai mica speranță de viață, se poate trata doar dacă este depistat în faza inițială, iar alunița/leziunea – extirpate integral. Studiile au dovedit că incidența cancerului de piele crește în lume mai rapid decât incidența oricăror altor forme de cancer.

 

MoleMax II, sau computerul care salvează vieți, este un sistem de dermatoscopie digitală prin epiluminiscență, o tehnică inovatoare care permite vizualizarea în profunzime a oricărei leziuni cutanate. Aparatul este conceput special pentru a verifica, urmări și realiza un prim diagnostic al oricărei leziuni, calculând automat riscul de malignitate.  În plus, aparatul stochează imaginile în memoria calculatorului, făcând posibilă vizualizarea comparativă, la fiecare control, a imaginilor, pentru un diagnostic corect. De asemenea, aparatul permite compararea leziunilor pacientului cu imagini similare de la alte clinici dermatologice internaționale din rețea, prin programul DermaNet, pentru a doua opinie.

Acneea, tratată în 3 săptămâni, fără antibiotic

Terapia cu lumină albastră BLU-U este standardul modern de tratare a acneei, atât în cazul adolescenților, cât și al adulților. Lumina BLU-U pătrunde în piele la o distanță de aproximativ 2 mm, unde „omoară” bacteria responsabilă de producerea acneei - Propionibacterium Acnes - , fără a afecta țesuturile din jur și fără a emite radiații UV. Tehnologia BLU-U emite o lumină albastră, vizibilă, cu o lungime de undă de 417 nm, rece la atingere, care nu provoacă un efect termic local și nu cauzează o senzație de disconfort.

 

Rezultate vizibile se obțin rapid, după 3 săptămâni de terapie, iar pentru reducerea cicatricilor post-acnee, se recomandă laserul CO2, prezent, de asemenea, în clinica Hello Dermaskin. Sistemul BLU-U este aprobat încă din anul 2003 de FDA - Agenția Americană a Alimentului și Medicamentului.

Mai mult, începând cu 1 martie, clinica Hello Dermaskin derulează o campanie menită să atragă atenția asupra tratamentului correct al acneei - „Scapă de acnee, în patru pași”. Pe toată durata lunii, pacienții care suferă de această problemă vor primi gratuit evaluări medicale și examene micologice care determină stadiul acneei, precum și flora bacteriană care a determinat afecțiunea. Pacienții se pot programa la numărul de telefon 0731.608.254.

Roșeața feței, estompată cu lumină roșie

Terapia cu lumină roșie Omnilux Revive are indicații în tratarea cuperozei, rozaceei, ridurilor fine și chiar în tratarea anumitor forme de cancer de piele. Lumina roșie pătrunde în profunzimea pielii, unde stimulează secreția de colagen și elastină și întărește pereții vaselor de sânge, având ca efect o piele mai luminoasă, mai întinsă și mai catifelată, încă după primele 2 ședințe.

Sistemul utilizează tehnologia LED și emite o lumină roșie cu o lungime de undă de 633 nm. Nu există niciun risc pentru pacient de a dezvolta cancer de piele, întrucât aparatul emite lumină cu o lungime de undă diferită de cea a razelor UV, potențial nocive, produse de lămpile solare.

Laserul care tratează „chelia” în câteva luni

Laserul Sunetics este cea mai nouă și eficace metodă de stimulare a creșterii părului, în cazul persoanelor care suferă de alopecie, dar care păstrează încă foliculi de păr. Sunetics emite o lumină laser roșie de joasă intensitate, cu o lungime de undă de 650 nm, ce nu produce o senzație de disconfort sau durere.

Lumina emisă pătrunde la aproximativ 4 mm în profunzimea pielii, stimulând metabolismul celular, regenerarea celulară și circulația sângelui. Tratamentul se adresează pacienților cu păr subțiat, cu alopecie, care au păr fin, ca un puf, și care nu vor să apeleze la metode chirugicale. La 3 luni de la tratamentul cu Sunetics se observă oprirea pierderii excesive a părului, apoi, la 4-5 luni de tratament, părul existent devine mai gros, mai lucios și vizibil mai sănătos.

Psoriazisul, ameliorat cu lumină ultravioletă

Persoanele care suferă de psoriazis, vitiligo sau eczeme pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu lumină ultravioletă - UVA Și UVB – potrivită mai ales în sezonul rece, când pacienții nu beneficiază de ultraviolete în mod natural sau pe zone unde acestea ajung mai greu. Dacă radiațiile UVB (Narrow Band UVB) acionează doar la nivelul primului strat al pielii, epidermul, radiațiile de tip UVA acționează mai profund, până la nivelul dermului, al doilea strat al pielii.

Ambele sunt eficiente pentru tratarea formelor moderate sau severe de psoriazis, cât și pentru controlul reapariției acestora. Terapia cu raze ultraviolete este indicate și în tratamentul unoralte afcțiuni dermatologice, care au la bază inflamația: acnee, foliculită, dermatită, alopecie areată.