Acum două zile, în jurul orei 23.55, polițiștii Secției 3 Ploiești au fost sesizaţi prin  112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras combustibil din rezervorul unui autoturism parcat pe strada Zarandului.

 

În temeiul sesizării s-a constituit o echipă operativă formată din lucrători din cadrul Secţiei 3 Poliţie, care s-a deplasat la faţa locului si a constatat că unui autoturism, care se afla parcat în spatele unui bloc, îi lipsea bușonul la rezervor.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că persoanele bănuite de comiterea faptei sunt un bărbat în vârstă de 71 ani din Ploiești și un altul în vârstă de 51 ani din com.Apostolache.

În baza celor sesizate s-a procedat la controlul autoturismului, cu care se deplasau aceștia, iar, în interior, au fost identificate bunuri a căror proveniență cei doi nu au putut să o justifice (2 bucăți acumulator auto, o trusă scule, 2 bucăți furtun diferite mărimi, un bușon rezervor și un recipient conținând produs petrolier cu miros de benzină).

 

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul secției, iar, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în intervalul 22.00-24.00, aceștia ar fi sustras două acumulatoare auto, combustibilul precum și trusa de scule.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Secției nr.3 Poliție, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și completarea materialului probator.

 

Faţă de cei doi a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă, față de primul Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar cel de-al doilea a fost prezentat Judecătoriei Ploieşti, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Prahova.
sursa: IJP Prahova