Habitat for Humanity România anunță începerea selecției pentru patru familii în nevoie de o locuință în Ploiești.

 

 

Habitat for Humanity România, în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al Municipiului Ploiești, anunță începerea procesului de selecție pentru patru familii care vor beneficia de o locuință simplă, decentă și accesibilă în Ploiești.  

 

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, asociația construiește în sistem cvadruplex opt locuințe în Ploiești, între 2015 și 2017. Primul cvadruplex, la care au lucrat peste 300 de voluntari internaționali și corporatiști români, va fi finalizat în luna aprilie 2016. Vezi care sunt familiile selectate.

Lucrările la următoarele patru locuințe vor începe în primăvară și vor fi finalizate în iunie 2017. Pentru cele patru locuințe care vor fi finalizate în 2017, sunt eligibile familiile care: 

(1) sunt în nevoie de o locuință.

(2) au posibilitatea de a plăti rate lunare, fără dobândă, fără profit, la locuința dobândită prin programul Habitat for Humanity România. Venitul lunar al familiilor trebuie să se încadreze între 1,500 lei și 2,500 lei/familie. Prețul de vânzare al unei case Habitat for Humanity România, în rate fără dobândă, fără profit, pe o perioadă de 20  de ani este de 110.000,00 lei +10%;

Familiile beneficiar devin astfel donatori ai organizației Habitat for Humanity România. Ratele plătite de beneficiari merg într-un fond rotitor, numit Fondul pentru Umanitate, din care sunt construite sau renovate alte locuințe pentru familii în nevoie. În felul acesta, o familie care deține o casă Habitat for Humanity ajută altă familie în nevoie să aibă o locuință decentă.

(3) au disponibilitatea de a contribui cu munca voluntară la construcția locuințelor Habitat for Humanity România. Conceptul de muncă voluntară, sweat-equity cum este numit peste tot în lume, nu reprezintă o plată pentru casa primită, ci arată dorința familiei de a se implica alături de voluntari internaționali și corporatiști români în eforturile pentru eradicarea locuirii sărăcăcioase. Pentru locuințele din Ploiești, situate în strada Drăgănești, nr. 79, familiile trebuie să realizeze până la 1,500 de ore de voluntariat, dintre care cel puțin 100 în etapa de preselecție.

Pentru a aplica, sunt necesare următoarele formulare completate:

  • Anexa 1 – Cerere de luare în evidență
  • Anexa 2 – Cerere pentru casă

Cele două documente se găsesc la Biroul Informații din cadrul Direcției Gestiune Patrimoniu  - Ploiești, Strada Emile Zolla, nr 8,  intrarea principală Halele Centrale sau pot fi descărcate de pe website-ul Habitat for Humanity România, www.habitat.ro, http://habitat.ro/programe/hab/8-case-in-ploiesti/.

Formularele trebuie completate și trimise până la data de 11.03.2015 la adresa Naum Râmniceanu, nr 45 A, et 1, ap. 3, cod poștal 011616 – sector 1, București, România, cu mențiunea “Aplicație locuințe Ploiești”.

Cine realizează selecția familiilor partener?

Selecția familiilor partener Habitat for Humanity România este realizată de către un comitet alcătuit din voluntari din comunitățile în care organizația activează. Aceștia pot fi reprezentanți ai partenerilor locali, sponsorilor, actuali beneficiari, alți oameni din comunitate. Comitetul de selecție este independent de Habitat for Humanity și face propuneri către organizație cu familiile care întrunesc criteriile.

Habitat for Humanity activează în județul Prahova din 2009, prin construcția și renovarea caselor pentru familii  defavorizate, intervenții la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului la incendii și construcția unui centru comunitar independent energetic.

Fundația Timken se numără printre cei mai devotați parteneri ai Habitat for Humanity în Prahova. Începând cu 2011, Fundația Timken a ajutat peste 150 de copii și părinți să aibă un loc decent în care să trăiască.