Faxmedia Consulting Ploiești, furnizor autorizat de calificare și perfecționare profesională a adulților organizează cursul de perfecționare „Consilier pentru Dezvoltare Personală”, curs autorizat A.N.C. – COD COR 242324. 

     În ultimii ani, interesul oamenilor legat de subiecte precum „self help” sau „dezvoltare și evoluție personală” a devenit unul extraordinar, pe fondul creșterii complexității cerințelor din toate sectoarele de activitate, a responsabilităților sociale ale indivizilor și, implicit, a presiunilor la care sunt supuse persoanele active, nevoite să facă față unor situații profesionale și de viață foarte solicitante din punct de vedere fizic și psihic. Noile tehnologii informatice, ce asigură propagarea informațiilor într-un ritm fără precedent, au condus și ele la sporirea presiunii asupra individului.

 

    În acest scop, a fost creată o nouă profesie, „Consilierul pentru Dezvoltare Personală” – profesie autorizată de către Autoritatea Națională pentru Calificări, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice cât și de Ministerul Educației Naționale. 

    Consilierul pentru Dezvoltare Personală este un specialist care poate lucra în mod independent, ca persoană fizică autorizată (practică privată în propriul cabinet, deplasarea la instituții în vederea susținerii de training-uri și workshop-uri pe diverse teme) sau ca angajat al unor organizații sau instituții cu domenii foarte variate de activitate (învățământ, resurse umane, etc.), sprijinind îmbunătățirea performanțelor forței de muncă și oferind ajutor managementului companiilor pentru atingerea obiectivelor organizaționale. 

    În învățământ, Consilierul pentru Dezvoltare Personală este cel care poate oferi elevilor și părinților o îndrumare calificată și răspunsuri satisfăcătoare la problemele cu care se confruntă aceștia în mediul actual de formare instituțională. Persoanele cu studii superioare și diplomă de licență, care a absolvit cursul de Consilier pentru Dezvoltare Personală, au dreptul de a profesa sub această titulatură.

    Faxmedia Consulting organizează acest program de formare la sediul propriu, la sediul instituției/companiei solicitantă, iar pentru cursurile organizate în locații externe, la hotelul unde are loc cazarea. 

    Durata cursului este de 40 de ore, grupa de curs poate fi formată din maxim16-20 persoane, iar orarul de lucru se stabilește în funcție de programul de lucru al cursanților. Pentru persoanele angajate cursurile se desfășoară sâmbăta și duminica, câte 5 ore/zi (4 week-end-uri; 09.30 – 14.30), pentru cursurile organizate în locații externe, cursurile se derulează pe o perioadă de 8 zile, cu 7 nopți de cazare.

    Participanții la curs trebuie să dețină studii superioare cu diplomă de licență, iar pentru înscriere sunt necesare următoarele documente (în copie): certificat de naștere, certificat de căsătorie (în cazul în care numele s-a schimbat prin căsătorie), diploma de licență, C.I., adeverință medicală (în original).

    Totodată, persoanele care nu sunt absolvente de studii superioare pot urma cursul fără a primi diplomă autorizată și fără a avea dreptul de a profesa sub titulatura de Consilier pentru Dezvoltare Personală. 

    Cursul de „Consilier pentru Dezvoltare Personală” este susținut de Lector Roxana Răzăroiu, Psiholog, Consilier pentru dezvoltare personală, Formator autorizat, Psihoterapeut în formare în Analiză Tranzacțională, membru al Asociației Române de Analiză Tranzacțională și al European Assoiation for Transactional Analysis. 

    Tariful pentru participare este de 950 lei/persoană, cu toate taxele incluse. Nu există costuri suplimentare. Acest tarif poate fi achitat și în două rate. Pentru instituțiile/companiile unde se formează o grupă de minim 14 persoane, tariful este de 800 lei/persoană. 

    Înscrierile se fac la sediul Faxmedia Consulting Ploiești, str. Gh. Gr. Cantacuzino nr. 25 C, tel./fax (centrala) 0372/032.313, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. (P)

    

 

 

 

Alina Necula

Specialist Comunicare si Relații Publice