Un cititor ne-a sesizat pe adresa redacției că lucrările la un gard din cimitirul ploieștean Mihai Bravu ar fi afectat câteva morminte.

 

UPDATE Reporterul observatorulph.ro s-a deplasat la fața locului, unde lucrurile nu stau deloc așa cum au fost prezentate de cetățeanul respectiv. Fotografiile nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Cum arăta gardul înainte de lucrare

 

 

 

Șantierul nu a afectat incinta cimitirului

 

 

Mesajul cititorului:

"Am fost la cimitir să aprind o lumânare la mormântul unei rude și am constatat cu stupoare că gardul spre rafinăria Lukoil a fost dărâmat pe o distanță de peste zece metri liniari. Muncitorii care lucrează pe proprietatea vecină au jucat în picioare mormintele.  Am făcut sesizare la paznicul cimitirului, dar acesta mi-a răspuns că nu poate interveni. Aș vrea ca prin intermediul publicației dvs. administratorul cimitirului să ia măsuri!"

Punctul de vedere al conducerii SGU Ploiești.

- aspectele descrise de cititorul dvs. au fost comunicate şefului compartimentului de profil şi, ulterior, verificate în teren.  Astfel, vă aducem la cunoştinţă faptul că proprietarul terenului respectiv derulează lucrările de refacere a gardului în mod civilizat, fără a afecta locurile de înhumare aferente acestuia. Totodată, vă comunicăm faptul că unul din locurile de înhumare este neîngrijit de către concesionar, premisă care, probabil, a influenţat opinia cititorului dvs., acesta din urmă ajungând la concluzia că proprietarul terenului ar fi provocat distrugerea locurilor de înhumare aferente perimetrului respectiv;
- în acelaşi timp, vă asigurăm că, după finalizarea lucrărilor de refacere, proprietarul va curăţa perimetrul aferent, îndepărtând materialele rezultate în urma acestora