Situația disperată prin care trec elevii, dar și profesorii de la Școala Alexandru Ioan Cuza din Câmpina, școala nr.8, așa cum este cunoscută în oraș, a atras atenția Inspectoratului Școlar Prahova (ISJ). Luni, Nicolae Angelescu, inspector școlar general s-a deplasat la Câmpina pentru a face o serie de verificări legate de declarațiile Feliciei Turosu, directorul acestei unități de învățământ. Aceasta a solicitat  sprijinul autorităților locale în urma unor conflicte între elevi,care au avut loc în ultima perioadă în școala pe care o conduce.

Concluzia trasă de inspectorul general a fost că aceste incidente au fost exagerat prezentate și că totul pare să fie în ordine la școala Alexandru Ioan Cuza. Precizăm că, în luna noiembrie a anului trecut, profesorii au apelat la ajutorul Poliției, din cauza unui fost elev, cunoscut pentru ieșirile sale violente, care intrase în incinta școlii înarmat cu un cuțit (detalii AICI).

Nicolae Angelescu susține că, în urma întrevederii pe care a avut-o, luni, cu cele două directoare ale școlii a ajuns la concluzia că totul a fost prezentat exagerat în presă, că nu se pune problema ca vreunul dintre elevi să fi intrat cu cuțitul în școală și că, în general, la Școala Alexandru Ioan Cuza din Câmpina, conflictele între elevi sau între elevi și profesori nu ies din tiparul normal.

"Școala este prevăzută cu sistem de supraveghere, are paznic de noapte, dar nu neg că nu este nevoie și de un gardian pe timpul zilei. Pe mine mă preocupă siguranța elevilor, dar totuși înțeleg că acel incident cu elevul care ar fi intrat cu un cuțit în școală a fost prezentat puțin cam exagerat. Am vorbit personal chiar cu directorul adjunct care mi-a spus că a fost de față atunci și că nu s-a pus problema de vreun cuțit, că nu a intrat în școală, ci doar în curte, " a declarat Angelescu.

Afirmațiile inspectorului general vin în contextul în care, vineri, Felicia Turosu, directorul școlii Alexandru Ioan Cuza declara în fața camerelor de luat vederi, cu subiect și predicat, că în luna noiembire a anului trecut a fost solicitat ajutorul Poliției de proximitate din Câmpina din cauza unui elev agresiv care ar fi avut asupra lui un cuțit. Mai mult, reprezentanții Poliției Câmpina au și recunoscut că monitorizează un adolescent în vârstă acum de 16 ani, care creează probeleme cadrelor didactice și elevilor mai mici de la unitățile de învățământ din oraș.

Angelescu susține că deocamdată nu a luat nicio decizie în ceea ce privește situația de la unitatea de învățământ din Câmpina, dar că va avea în vedere ca aici să fie adus un psiholog școlar care să lucreze cu elevii care au un comportament agresiv.

 

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Creșele s-au redeschis înaintea școlilor

La cererea părinților care au susținut că nu au cu cine să-și la copiii acasă, creșele din Ploiești s-au redeschis în această dimineață. În ciuda faptului că, miercuri (20 septembrie 2017),...