degeraturi picioare spitalul judetean ploiesti

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns duminică dimineață la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești cu degerături la picioare.

Bărbatul, de fel din satul Belciug, a fost găsit dimineață în zăpadă, de către un vecin de-al său. Când a ajuns la Spitalul Județean avea degerături de gradul I și II, la degetele de la picioare. A avut totuși noroc că a fost găsit la timp. Degerăturile i-au afectat doar suprafaţa pielii, provocându-i dureri şi mâncărime. Cu un tratament adecvat, degerăturile de gradul I și II nu provoacă daune permanente.

În weekend, pentru prevenirea unor situații cauzate de temperaturile extrem de scăzute, Serviciul de Ambulanță Prahova a transportat la Adăpostul de Noapte din Ploiești un număr de 17 persoane, femei și bărbați, fără adăpost. Cei mai mulți au fost găsiți în zona Gării de Vest, dar și la Gara de Sud.

Potrivit ANM, valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, până astăzi. Meteorologii au anunțat că temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28...-25 de grade, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăşi -10 grade.