Ieri, zeci de politisti protestat ieri in fata Guvernului. Agentii cer al 13-lea salariu, prima de vacanta dar si marirea si reintroducerea unor sporuri. Mitingul a fost organizat de sindicatul lui Iulian Surugiu, unul dintre cei mai bogati politisti din Romania.

 

70 de politisti au iesit in strada pentru al 13-lea salariu, prima de vacanta, cresterea sporului de uzura de la 5% la 25%, reintroducerea sporului de fidelitate, adica intre 3 si 12% din salariu, in functie de vechime dar si dublarea sumei alocate pentru chirie, de la 500 la 1000 de lei. Tragem linie si rezulta o marire substantiala a veniturilor.

Organizatorul protestului, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, Iulian Surugiu, este unul dintre cei mai bogati lideri de sindicat din Politie. Surugiu detine trei terenui agricole in Ilfov, Pitesti si Bacau, un teren intravilan in Capitala, o casa de vacanta in Bacau si una de locuit in Bucuresti. Omul legii mai are trecute in declaratia de avere ceasuri si bijuterii de 22.000 de euro. Iulian Surugiu sta bine si cand vine vorba de banii din conturi. A reusit sa puna deoparte 100.000 de euro si peste 2 milioane de lei, adica inca aproape 450.000 de euro. Omul legii a acordat, in nume personal, doua imprumuturi, de 155.000 de euro, respectiv 45.000 de lei.

Invitat la Realitatea TV, acesta a avut un schimb de replici cu reporrterul care-i punea tot delul de întrebări incomode.

 

Reporter: V-am vazut declaratia de avere domnule Surugiu. Ce model ar trebui sa adopte un politist, ca sa poata sa scrie aceleasi lucruri in declaratia de avere, ca si dumneavoastra?

Iulian Surugiu: Trebuie sa stabilim foarte clar, ca sa poata sa scrie un politist acolo, trebuie sa munceasca, nu trebuie sa fure.

Reporter: Ar putea ajunge la active de un milion de euro, cum aveti dumneavoastra?

 

Iulian Surugiu: Nu am atat, cred ca ati citit o declaratie mai veche, cu foarte multi ani in urma. De cand sunt presedinte de sindicat, a scazut declaratia de avere.

Iulian Surugiu: Acesti oameni sa nu mai fie si ei nevoiti, cum am fost eu, sa-mi declar de fapt averea care e a mea, dar de fapt sotia mea avea firma.

Iulian Surugiu: Acum nu-i asa, nu mai vorbim de un milion de euro, dar ma rog. Doamne ajuta sa vorbeasca fiecare si tu sa vorbesti la anii mei de 5 milioane, nu de unul. Banii nu sunt importanti.
sursa: .actualnews.ro