frig ger recomandarea medicilor

Temperaturile extrem de scăzute sunt periculoase și pot pune viața în pericol. Medicii fac apel la populație să evite pe cât posibil expunerea îndelungată la frig.

Cei mai afectați de temperaturile scăzute sunt, spun medicii, persoanele cardiace, persoanele în vârstă și copiii. În zilele cu temperaturi scăzute, medicii recomandă să  evitați deplasările în spaţii deschise, precum şi expunerea la frig, să respectaţi regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să mâncaţi alimente bogate în proteine, precum şi fructe şi legume.

„Persoanele cardiace sunt cele mai expuse. Acestea trebuie să evite deplasările prin frig. La fel și persoanele în vârstă, care de regulă au probleme cardiace. În cazul copiilor pot apărea infecții respiratorii”, ne-a declarat Mădălin Ipatie, directorul adjunct al Serviciului de Ambulanță Prahova, care spune că în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi recomandată consultarea medicului.

În cazul în care este totuşi necesară deplasarea în spaţii deschise se recomandă  folosirea mijloacelor de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi și îmbrăcăminte adecvată. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi a picioarelor la temperaturi scăzute, pentru a se feri de degerături.

 

 

Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Nicolae

Circ, panaramă și suspine la PNL Prahova

Ce să zic? N-am ce să zic! Citiți astea doua texte si cruciți-vă: până aici a ajuns organizația seniorului Quintus. Ca să rămânem în contextul și atmosfera ”pupat toți piața endependenți”, întreb și eu ca...