ninsori la munte

După o perioadă în care Prahova a fost sub cod portocaliu, iar meteorologii au anunțat că urmează trei zile cu temperaturi care pot ajunge la -20 de grade Celsius, în următoarele două săptămâni vremea va fi capricioasă.

„Regimul termic al primei săptămâni de prognozăva fi caracterizat de valori foarte scăzute medii regionale ale maximelor de -7...-2 grade şi ger noaptea în toată regiunea, minimele urmând a fi de -16...-11 grade”, a anunțat ANM, care susține că va exista o încălzire uşoară şi treptată a vremii se va produce după data de 25 ianuarie, astfel că temperaturile diurne sunt estimate a ajunge la valori medii de -2...2 grade, iar cele nocturne vor fi de -12...-7 grade.

La munte, vremea va fi extrem de geroasă, valorile termice maxime fiind de -10...-8 grade şi minime de -18...-13 grade, în medie. „După data de 25 ianuarie,temperaturile vor fi în creştere uşoară şi treptată până la valori medii de -7...-2 grade ziua şi -12...-8 grade noaptea.Ninsori pe arii restrânse se vor înregistra după data de 20 ianuarie, probabilitatea de creștere a acestora fiind cu data de 24 ianuarie”, a anunțat ANM.