CFR calatori trenuri

Mai multe trenuri au înregistrat întârzieri de câteva ore ca urmare a condițiilor nefavorabile. Cele mai mari întârzieri le-au avut două trenuri InterRegio.

În cursul dimineţii, între Lehliu şi Feteşti, din cauza vântului puternic şi a ninsorii, s-au format suluri de zăpadă care au provocat avarii la  locomotivele trenurilor IR 1822, Arad – Constanța, și IR 1581, București – Constanța, care au rămas în stațiile Dragoș Vodă, respectiv Ciulnița.  S-au făcut eforturi pentru găsirea unor soluţii, astfel încât pasagerii să ajungă în siguranță la destinație.  Vagoanelele au fost decuplate de la locomotivele avariate, iar tracțiunea a fost schimbată.  Din cauza manevrelor de cuplare/decuplare a materialului rulant, pe fondul funcționării în condiții de temperaturi scăzute a macazurilor, durata de staţionare s-a prelungit iar trenurile au plecat către destinații cu întârzieri de aproximativ 3 ore. Pasagerii trenului IR 1822 au primit ceai cald în Feteşti,  prima staţie după reluarea traseului, a anunțat CFR Călători.

Aceeași problemă a formării sulurilor de zăpadă a provocat avarii și la  locomotiva trenului IR 1771, Bucureşti Nord – Galaţi.  Acesta staţionează între Traian Sat și Lacu Sărat de la ora 10:35.  În tren se află aproximativ 100 de pasageri, iar sistemul de climatizare nu este afectat până la această oră. Va fi trimisă o locomotivă de ajutor cu care trenul îşi va continua traseul, după efectuarea manevrelor de cuplare, se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.