O cititoare ne-a trimis pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. o sesizare privind modul în care a fost tratată la unitatea de primiri urgențe a spitalului județean. Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere conducerii unității medicale.

Mesajul cititoarei care a dorit să-și păstreze anonimatul:

Duminica am ajuns la judetean cu o problema medicala si, ca tot omul de rand, ajunsa cu alt mijloc de transport decat cu salvarea, am zis ca evenimentele vor decurge altfel. Gresit! Am trait cosmarul vietii mele. Am mai ajuns de-a lungul timpului, cu diverse situatii dar cu membrii familiei, sau prieteni, de data asta, tocmai eu sa intampin cea mai mare injosire. Este inadmisibil sa stai aproape 3 ore in asteptare, in conditiile in care acuzai anumite simptome, clar destul de grave (dureri acute in piept, insuficienta respiratorie si amorteala pe partea stanga, toate afectiuni cardiace), si sub aspectul: este doar un medic pe urgente, „mai aveti putin de asteptat”... nu e posibil.

Oameni buni, in ce tara traim? Cand am inceput sa ma simt si mai rau si doar in urma unei luari de tensiuni in sala de asteptare, au constatat ca nu e de gluma, au adus un scaun, intentionand sa intru in sfarsit la EKG, am intrat pe o usa, si cum toata lumea era “ocupata”, sa mai astept putin ca nu sunt locuri, acest putin a fost inca o ora, scoasa pe usa cealalta, tot afara in sala de la triaj.

Deci 3 ore in cap, in care nu s-a intamplat nimic si stare era deja inrautatita. Am reactionat ca oricine altcineva, iritat la maxim, si doar sub presiuni si scandal, ca voi pleca si chem salvarea ca in sfarsit in acea zi sa fiu bagata in seama... nu e posibil. Nu vreau sa fac o remarca urata, dar totusi este strigator la cer, intr-o zi atat de aglomerata, sa observ din pozitia si scaunul unde stateam, calculatorul uneia din asistentele de la triaj, care printre fisele de UPU mai baga un mic chat pe pagina de FB, si toata sala era plina de oameni ce pana la urma nu erau acolo de plăcere.

Cel mai deranjant este in schimb tonul ridicat si impertinent. Ce este de facut? Sistemul atat de necontrolat sa fie? Sa murim cu zile, de nepasarea cadrelor medicale? Sau sa ajungem sa ne rezolvam cazurile de urgenta doar prin interventii, telefoane, reclamatii si amenintari cu presa?... Din fericire mi s-a acordat un ajutor, dupa 3 ore de stat, in care mai rau mi-am facut, si in sfarsit in cursul serii sa ajung acasa....Sp. judetean ajunge sa fie o oroare, daca nu este deja. Din pacate nu avem ce face.....Va multumesc! Un an nou minunat, plin de realizari, intregii redactii!