ninsori munte

Vești bune de la meteorologi! După ce mercurul în termometre a coborât, în ultimele zile, la minus 20 de grade Celsius, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor deveni, în medie, pozitive, începând cu 6 ianuarie, iar temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între -3 şi -1 grad.

„Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va produce o uşoară răcire, astfel că pe 17 ianuarie temperatura maximă, în medie regională, va fi în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va scădea spre -5...-4 grade. Precipitaţiile, pe 4 şi 5 ianuarie mai ales ninsori, apoi predominant ploi, vor fi slabe şi moderate, cu probabilitatea mai mare de apariţie până pe 8 ianuarie, favorizând local producerea poleiului. Apoi aria acestora se va restrânge, urmând a fi şi zile lipsite de precipitaţii”, a anunțat ANM

La munte, procesul de încălzire va fi semnificativ în tot spaţiul montan, din 6 ianuarie urmând a se înregistra temperaturi normale pentru această perioadă, de -3...-1 grad, iar în cele mai calde zile, media valorilor maxime se va încadra între 0 şi 4 grade.

„Temperaturile minime se înregistra valocvor situa, în medie, între -6şi -2 grade, exceptând primele două nopţi şi sfârșitul intervalului,cînd vor fi mai coborâte.Vor fi condiții de ninsoare, îndeosebi în intervalul 5-9 ianuarie”, se mai arată în informarea ANM.