Saint-Gobain Construction Products România – Business Unit Isover a anunțat sistarea temporară a activității la linia de producție de vată minerală din fibră de sticlă din cadrul fabricii companiei de la Ploiești, începând de astăzi, 4 ianuarie. Linia va intra în conservare pe termen nedeterminat, iar odată cu aceasta, un număr de 42 de angajați ai companiei de la Ploiești vor fi disponibilizați.

 

 

Compania va continua să producă pe cea de-a doua sa linie de producție din Ploiești, cea de fabricare a vatei minerale bazaltice, cu un număr total de 86 de angajați din departamentele producție, comercial, logistic, financiar şi RU.

 

Pentru a asigura necesarul de volume de vată din fibre de sticlă pentru piața din România, compania va importa produse de acest tip de la alte fabrici Isover din regiune.

Decizia de a opri activitatea la această linie de producție a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcții, a scăderii continue a vânzărilor și profitabilității activității, în contextul în care în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producție de vată minerală din fibre de sticlă. In plus, pentru continuarea activității linei de producție din Romania ar fi fost nevoie de investiții suplimentare de mai multe milioane EURO, investiții care nu ar fi putut fi susținute prin rezultatele financiare pe care acestea le-ar putea genera.

Pentru persoanele ce urmează a fi disponibilizate, compania implementează un plan social prin care aceștia vor primi salarii compensatorii, dar și sprijin pentru a obține un alt loc de muncă în cel mai scurt timp: sesiuni de orientare și reorientare profesională, cursuri de specializare cu certificare, suport psihologic și altele.
sursa: comunicat de presă al companiei