„Conferinţa de bune practici în educaţia celor vulnerabili” pentru modificarea cadrului legislativ de desfăşurare a programelor de tip a „a doua şansă”

0
 
„Conferința de bune practici în educația celor vulnerabili” pentru modificarea cadrului legislativ de desfășurare a programelor de tip a ”a doua șansă”
 
200 de specialiști  din domeniul educației sunt invitați să participe la Conferința de bune practici în educația celor vulnerabili” (Sinaia, 23/24 octombrie 2015), în scopul de a prezenta lecțiile învățate din proiectele derulate și de a propune îmbunătățirea cadrului legislativ de desfășurare a programului „a doua șansă”.
 
Evenimentul este organizat de Asociația C4C- Communication for Community, în urma expertizei acumulate prin desfășurarea proiectului „Cu mic, cu mare, din nou la școală” (POSDRU 140741). Acest proiect, derulat începând cu aprilie 2014 în 13 comunități din sudul țării, a derulat programe de tip „a doua șansă” pentru reducerea și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii. În cadrul acestuia 377 de tineri și adulți au absolvit ciclul primar, îndrumați de peste 30 de cadre didactice și mediatori școlari care au avut o contribuție esențială în participarea și succesul școlar al acestora.
logo.png„Prin proiectul „Cu mic, cu mare, din nou la școală”, am avut ocazia de a afla care sunt nevoile, provocările și punctele de inflexiune care pot determina reușita atât din perspectiva cadrelor didactice care lucrează cu tinerii și adulții aflați în situații grele de vulnerabilitate, incluși în programele de tipul a doua șansă, cât mai ales la nivel acestor școlari atipici. Pentru echipa noastră a fost o perioadă de învățare accelerată, ocazie cu care am conștietizat că e necesar să lărgim conversația, dincolo de granițele proiectului nostru, pentru a implica experții care se regăsesc la nivelul întregii țări: acum știm că metodologia de organizare a programelor de tipul a doua șansă e necesar să fie regândită, adaptată realității din teren și în acord cu nevoile adulților care se reîntorc la școală. În egală măsură, acest eveniment reprezintă o ocazie de interogare autentică pentru a determina momentele în care pierdem copiii din școală, mai ales pe cei vulnerabili. Am adresat invitația de a participa tuturor acelor care sunt implicați în această activitate, care contează, cărora le pasă și ne dorim să fie prezenți în număr cât mai mare, pentru a fundamenta un document de poziție care să determine modificări de programe naționale în acest domeniu.” a declarat doamna Daniela Vișoianu, Vicepreședinta a Asociației C4C- Communication for Community.
Programul „Conferinței de bune practici în educația celor vulnerabili” cuprinde prezentarea exemplelor de reușită și a studiilor relevante din proiectele derulate în cadrul domeniului major de intervenție 2.2 „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”; sesiuni de lucru din perspectiva intervențiilor de diminuare a părăsirii de timpuriu a școlii, colectarea propunerilor pentru modificarea cadrului legislativ de organizare a programelor de tip a „a doua șansă”.
Proiectul “Cu mic, cu mare, din nou la școală” este desfășurat de Asociația C4C- Communication for Community, în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Județene din Gorj, Călărași și Prahova în perioada aprilie 2014 – noiembrie 2015. Acesta și-a propus să inetrvină în reducerea și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii prin programe de tip „a doua șansă” destinate adulților care au părăsit de timpuriu școala în Regiunile București – Ilfov, Sud – Muntenia și Sud – Vest Oltenia.
Persoana de contact:
Diana Vrînceanu, coordonator program „a doua șansă”
Telefon: +4 031 711 52 40, email: office@c4c.ro
(P)
*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău