Ploielştenii

Ploielştenii din Mitică Apostol au motive de îngrijorare. Asta după ce SC Transport Călători Express SA a hotărât modificarea traseului 39 şi 39 barat. Un cititor al observatorulph.ro ne-a sesizat recent faptul că SC TCE SA vrea să modifice traseul autobuzului 39, astfel încât acesta să circule până la Podul Înalt.

„Tot circulă zvonul prin cartier că cei de la TCE vor să modifice traseul 39, să nu mai meargă până la Hale ci doar până la Podul Înalt. Este o aberaţie, motivul ar fi acela că vor să facă economii, însă dânşii de ce nu iau în calcul faptul că în acest autobuz, de la Podul Înalt până la Hale se mai urcă oameni? Suntem trataţi ca cei din afara oraşului, care sunt lăsaţi de microbuze la marginea Ploieştiului, deşi plătim taxe pentru Ploieşti. De ce nu iau cei de la TCE în calcul faptul că se vor aglomera pâna la refuz celelalte trasee? Asta e bătaie de joc!”, ne-a transmis cititorul nostru.

Observatorul Prahovean a cerut un punct de vedere oficial cu privire la această situaţie, iar SC Transport Călători Express SA, a făcut următoarele precizări: „Modificarea traseului 39/39 barat face parte dintr-un pachet de măsuri care vor fi puse în practică cu data de 01.07.2014, pe perioada de vară, pe intervalul de timp de realizare a reparaţiei căii de rulare a tramvaielor (care a implicat translatarea rutelor tr.101-autobuze pe zona Piaţa Eroilor, Piaţa Victoriei, Bd.Independenţei). Conform celor discutate în data de 19.06.2014 în cadrul Comisiei Municipale pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei, capacitatea de stocare a statiei Hale CORECO pentru oprirea mijloacelor de transport (tr.101, 44, 202, 5, 7, 22, 35, 35 barat etc.) este problematică, în sensul că zona este foarte aglomerată în ceea ce priveşte traficul rutier general şi cel pietonal, fapt care îngreunează circulaţia în condiţii de siguranţă. Ca urmare, traseele 35, 35 barat nu vor mai face staţie la Hale CORECO ci în staţia Griviţei nou înfiinţată în dreptul străzii cu acelaşi nume; traseul 39/39 barat va fi  scurat pentru o parte dintre curse la Pod Înalt  şi traseul 101 va fi scurtat la  Centru.

Modificarea traseului 39/39 barat are în vedere şi preconizată demarare a  lucrărilor la podul  din zona Bar.Mărăşeşti, măsura care va duce la modificarea rutelor la o serie de trasee judeţene şi a traficului  rutier general pe zona Cantacuzino, cu creşterea numărului de participant la trafic pe acest tronson Pod Inalt – Centru.

Călătorii, în baza legitimaţiei de călătorie gratuită sau a abonamentului, între Pod Înalt şi zona centrală a municipiului Ploieşti pot folosi traseele 202, 22 barat, ambele linii având o bună frecvenţă de circulaţie.          Regretăm disconfortul celor ce trebuie să folosească două mijloace de transport între Cartierul  Ploiesti Vest şi Centru, însă este impetuos necesară îndeplinirea cerinţelor de siguranţă a circulaţiei în zona Centrală.”, ne-a trasnmis Ionelia Enescu, director exploatare SC TCE SA

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău