În ultimele două săptămâni mai multe cititoare ne-au semnalat faptul că au încercat să se programeze pentru consultații gratuite la Maternitatea din Ploiești și la Spitalul Lotus în cadrul campaniei “Zilele V” pentru depistarea infecțiilor vaginale, dar n-au reușit pentru că nu mai sunt locuri. Așa cum promitea comunicatul eliberat către presă de organizator -  Societatea Română de Ultrasonografie, Obstetrică și Ginecologie (SRUOG), prin agenția de PR “Deci se poate” - orice femeie interesată de un consult ginecologic gratuit putea să se programeze la unul din cele două spitale pentru intervalul 10 februarie – 10 martie.

Ca urmare a semnalelor primite de la cititoarele noastre, l-am contactat pe directorul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, dr. Călin Boeru, pentru a afla care este situația exactă cu acest program. În mod oarecum surprinzător, Boeru avea să ne declare că, de fapt, această campanie nu înseamnă nimic în plus față de ceea ce făcea Maternitatea pentru paciente în mod normal adică consultații și analize gratuite în limita fondurilor asigurate de  Casa de Asigurări.
Călin Boeru a ținut chiar să sublinieze că pentru a accesa aceste investigații medicale, pacientele trebuie să se prezinte la medic cu cartea de identitate, adeverință de salariat și trimitere de la medicul de familie și că nu există fonduri suplimentare venite pe această campanie. Am insistat să înțelegem de ce apare și Maternitatea pe afișul Campaniei “V”. Răspunsul directorului Boeru ne-a lăsat cu gura căscată: “Am profitat de această campanie pentru a ne face publicitate. Adresabilitatea pacientelor la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploiești este mică, iar noi nu avem fonduri destinate publicității și atunci am dorit să fim incluși în Campania Zilele V pentru a ne face reclamă. Cum era să apară doar spitalul privat și noi nu?”

“Domnul Boeru probabil că era obosit, nu-mi dau seama, confundă un pic campaniile”, avea să ne răspundă Carmen Tudor, de PR Executive la agenția “Deci se poate” care s-a ocupat de promovarea evenimentului. “Nu contează că ești sau nu asigurat, că ai sau nu domiciliul în Ploiești, poți veni să faci consultațiile astea gratuite, care nu depind în nici un fel de fondurile de la Ministerul Sănătății. O să vă explice doamna de la societate (nr. - SRUOG) asta cu fondurile pentru că nu știu în ce fel va fi recompensat spitalul sau medicii, dacă medicii primesc banii în plic la sfârșitul consultației sau primesc banii la sfârșitul lunii sau primesc echipament... Chiar nu știu ce înțelegere a făcut societatea fix la Ploiești... Eu așa știam că consultațiile astea cumva vor fi răsplătite că nu face nimeni muncă gratis.”

Diferența privind celălalt participant la campanie și anume Spitalul Lotus a fost că, pe lângă “câștigul de imagine”, unitatea a și venit cu ceva concret: a pus la dispoziție 200 de consultații gratuite primind pacientele doar cu buletinul, necondiționând consultul de statutul de angajat/asigurat. Reprezentantul medical al Spitalului Lotus, Daniela Podăreanu a precizat că aceste consultații nu sunt decontate în vreun fel de SRUOG, spitalul privat neprimind nici un ban pentru cei peste 200 de pacienți văzuți de medicii lor.

După toate aparențele, toate încurcăturile au fost generate de agenția de PR “Deci se poate” care a furnizat o serie de informații eronate. Deși Carmen Tudor ne declara că “sunt fonduri nelimitate” pentru această campanie, chestionându-i pe cei implicați în campanie: Maternitatea, spitalul Lotus și SRUOG, am aflat că, nici o secundă, nu a existat noțiunea de fonduri, fiecare descurcându-se cum a putut. De asemenea, reprezentanta agenției de PR îl contrazice și aici pe directorul Boeru spunând că la Maternitate au avut acces la aceste consultații gratuite și persoanele neasigurate în timp ce acesta susține cu tărie contrariul. Concluzia: “Zilele V” au lăsat în urmă la Ploiești un puternic parfum de țeapă publicitară.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.