Gările din Ploieşti, focare de infecţie

0

garaDin cauza unor datorii de peste 100.000 de lei la Apa Nova, operatorul serviciului de apă din Ploieşti, Gara de Sud şi Gara de Vest au rămas fără apă curentă. 

 

Toalete fără apă curentă

Călătorii care au folosit astăzi toaletele Gării de Sud au constatat cu surprindere că nu curge apă la robinete. “Aşa ceva numai la noi se poate întâmpla. Cum e posibil ca un WC public să nu aibă apă curentă? O fi vreo avarie?” se întreba Maria Dănescu, unul dintre clienţii CFR, nemulţumiţi de lipsa principalei utilităţi. “Eu sunt femeie de seerviciu şi car apă cu găleţile de la un şanţ ca să spăl toaletele. Nu ştiu de ce nu mai avem apă”, spune una dintre angajatele care nu au renunţat la a cere taxa de un leu pentur folosirea toaletei din incinta staţiei CFR. “Din păcate, noi nu putem interveni pe teritoriul administrativ al CFR pentru că există o direcţie sanitară în cadrul Ministerului Transporturilor. În cazuri de acest gen, grupurile sanitare ar trebui închise”, a declarat Rodica Vazil, directorul adjunct al Direcţiei Control din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Prahova. 

Datorie plătită eşalonat

Nu doar călătorii au fost afectaţi, ci şi ceferiştii. “Am ajuns să venim cu apa după noi la serviciu, chiar şi cu bidoane de zece litri pentru a face un duş absolut necesar după o cursă lungă”, a declarat Ion Codreanu, liderul sindicatului Depoului CFR Ploieşti. Potrivit reprezentanţilor CFR, întreruperea furnizării apei în gările din Ploieşti a fost cauzată de o datorie, ce urmează să fie achitată în perioada următoare, lucru confirmat şi de operatorul de apă. “La 19 octombrie, CFR a înregistrat o datorie de 114.513 lei. Deoarece, după debranşare, CFR şi-a plătit o parte din restanţă, va fi rebranşată la reţeaua de alimentare cu apă potabilă”, a declarat Agnes Bogdan, responsabil Comunicare Apa nova Ploieşti. .

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău