„”Vreau să trăiesc! Şi, şi mai mult, îmi doresc să traiască mama mea”

0

"Vreau sa traiesc! Si… Si mai mult imi doresc sa traiasca mama mea, sa fim fericiti. Doar pe ea o am. Doar cu ea am crescut. Din inima mea, vreau sa o ajut pe mama!".

Sunt cuvinte smulse printre lacrimi de Mihaita, un copil de numai 13 ani, care cere ajutor tuturor celor cu suflet pentru ca sa isi poata salva mama, operata de cancer. Si pe el… Povestea trista a celor doi a inceput acum cinci ani, cand baiatul s-a imbolnavit de porfirie acuta intermitenta, o boala rara, cu o rata de mortalitate foarte ridicata. Din cauza supararii indelungate si a stresului, Elena, mama baiatului (singurul parinte, deoarece Mihaita nu mai are tata) nu a mai facut fata. Si s-a imbolnavit de cancer.

Un Crăciun aduce zâmbete, veselie şi pe cei dragi la masa plină de bucate, în aşteptarea Moşului. Fiecare dintre noi îşi pune dorinţe care să îi fie îndeplinite de cel care aduce cadouri şi este iubit de toţi. Numai Mihăiţă nu îşi doreşte maşinuţe, locomotive sau abţibilduri cu Spiderman. Copilul vrea numai să îşi vadă mama sănătoasă. Căci numai cu ea împarte bucuria lucurilor mărunte. Povestea tristă a celor doi a început acum cinci ani, când băiatul s-a îmbolnăvit de porfirie acută intermitentă, o boală rară, cu o mortalitate ridicată. Din cauza supărării şi a stresului, mama nu a făcut faţă cu această luptă a propriului său copil. Şi s-a îmbolnăvit de cancer. A fost operată anul acesta, în noiembrie, iar acum este slăbită. Recuperarea îi lasă urme adânci tânărului Mihăiţă, obişnuit ca el să joace rolul celui care are nevoie de ajutor. Mama-i nu mai face faţă. Se vede că este slăbită, dar, cu nădejde, spune: “Vă rog mult, ca o mamă, vă rog, dacă aveţi posibilitatea, vreau ca fiul meu să se facă bine. A suferit mult, mult prea mult! Este un copil modest, cu multă credinţă, un om minunat!”.
Amândoi au speranţe. Însă le e greu… Suma de care familia are nevoie pentru tratamentul în străinătate al lui Mihai este 20.000 de euro. Aproape imposibil de strâns de oricare dintre noi. Mai mult, cei doi stau într-o locuinţă cu chirie, dintr-o indemnizaţie de 460 de lei pe lună. Astfel, viaţa nu mai este posibilă fără ajutorul nostru, al celor cu suflet. Cei care pot să doneze – şi din puţin lor –, cât pot, familiei, o pot face la RO83INGB 0000 9999 0339 5872/ROL (Mihai Daniel Raţă, cu împuternicire Elena Raţă, mama băiatului), RO34RNCB 0227 0576 7233 0001/ROL (Asociaţia Animos Hermannstadt, deschis la BCR Sibiu, strada Emil Cioran).
* Asociaţia Animos Hermannstadt continuă şi Campania “Toţi pentru unul, Dumnezeu pentru Toţi”, Tele-DON: 0900900140 – 2Euro/apel; 0900900142 -5 Euro/apel si 0900900144 – 10 Euro/apel (numere apelabile doar din reţeaua de telefonie fixă ROMTELECOM).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău