Proiectul pilot a început în zona de Nord a Ploieștiului, la blocurile 114 – 115 de pe strada Cameliei. În locul gardurilor înalte de lângă blocuri au apărut amenajări peisagistice. „Proiectul pilot vizează realizarea de peluze în zona blocurilor”, susține Dragoș Măchițescu, directorul SGU Ploiești.
Noul concept anunțat de primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu (independent), încă din luna martie, privind amenajarea micii grădini urbane de pe Cameliei, a început să prindă contur.
Proiectul, asumat de Servicii Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești, se apropie cu pași repezi de finalizare.
Gardurile din jurul blocurilor 114 – 115 de pe strada Cameliei au dispărut, iar în locul lor a apărut o nouă amenajare peisagistică.

„Proiectul pilot vizează realizarea de peluze în zona blocurilor. Toate proiectele propuse vor avea sisteme automatizate, astfel încât aceste noi spații verzi să se autogestioneze.
Angajații SGU, ulterior, vor executa în zonă numai lucrări de întreținere”, ne-a precizat Dragoș Măchițescu, directorul SGU Ploiești.
Zonele verzi nou create vor fi dotate cu sisteme de irigat cu temporizator. Practic, udarea spațiilor verzi cu furtunul va ajunge de domeniul trecutului la Ploiești.

Grădini urbane, alei și amenajări peisagistice
„Proiectul pilot a prins contur pe strada Cameliei, în zona blocurilor 114 – 115. Pe lângă grădina urbană, avem în derulare amenajarea scuarurilor, dar și a unui teren viran în zona Ideal.
În proiect figurează și amenajarea locului de joacă de pe strada Rapsodiei, unde vor fi amplasate echipamente noi de joacă.
Este vorba despre un proiect pilot, unitar, în zona de Nord a orașului, care include pe lângă regenerarea urbană și amenajări tehnice, astfel încât aceste lucrări să fie de durată”, a precizat Dragoș Măchițescu, directorul SGU Ploiești.

Garduri înalte în jurul blocurilor vs. peluze
Proiectul pilot are la bază un nou concept. În locul gardurilor înalte din zona blocurilor ar urma să se realizeze o revitalizare a spațiilor verzi, prin amenajări peisagistice.
Primul proiect pilot a demarat în urma consultărilor cu cetățenii din zonă, iar lucrările s-au derulat în ritm alert. Totul a fost posibil și pentru că angajații SGU, pentru prima dată, au derulat lucrări inclusiv în weekend.
Succesul unor astfel de proiecte poate fi garantat numai dacă cetățenii din aceste zone înțeleg să respecte amenajările executate.
Ce facem cu vandalizările de la Ploiești
Dincolo de efortul depus pentru executarea lucrărilor într-un ritm alert, rămâne întrebarea legată dacă aceste noi amenajări peisagistice vor rezista multă vreme.
Asta în condițiile în care, zilnic, sunt raportate vandalizări pe domeniul public din Ploiești. Recent, toate lalelele, atât într-o zona centrală, cât și în apropiere de Piața Aurora, au fost furate.
@@Asta în condițiile în care, zilnic, sunt raportate vandalizări pe domeniul public din Ploiești. Recent, toate lalelele, atât într-o zona centrală, cât și în apropiere de Piața Aurora, au fost furate.@@
Le găsiți la Bolovani , Viișoara sau Mihai Bravu.
@@Dincolo de efortul depus pentru executarea lucrărilor într-un ritm alert, rămâne întrebarea legată dacă aceste noi amenajări peisagistice vor rezista multă vreme.@@ Vedem peste o lună.
Corect..sa isi faca tb Politia Locala, sa aplice legea, amenzi si patrulare!!
Cu pomii maturi taiati in cartierul nord pe criterii corecte de varsta sau abuziv pe principiul ca pe unul sau altul fara alta treaba il deranjeaza cate ceva la pomul respectiv si in locul carora nu se planteaza nimic ce facem? Ne bazam ca o sa avem umbra si racoare vara de la panselutele si lalelele din gradinile urbane? Eu am crescut in acest cartier si as vrea ca si copiii mei sa se bucure de umbra si racoarea pomilor pe timp de vara pentru care ne invidiau toti colegii din alte cartiere.
O idee excelenta! In sfarsit ar putea si Ploieștiul sa capete o față de oraș civilizat.
Chiar ar fi de preferat ca masura desfiintarii gardurilor din jurul blocurilor ca obligatorie si sa „uniformizati” imaginea acestui oraș din punct de vedere estetic.
Ce glumeți sunteți ba băieți!
E foarte frumos! Este nevoie de spatii verzi
Ce bine ar fi dacă pe lângă spatiile verzi ar fi și parcări…