România va avea salariu minim calculat după o directivă europeană. Acesta va ține cont nu doar de inflație, ci și de puterea de cumpărare sau de costul vieții.
Legea pentru stabilirea și actualizarea salariului minim brut pe țară conform directivei europene privind salariul minim adecvat în Uniunea Europeană (UE) a fost promulgată de președintele Iohannis.
Potrivit avocatnet.ro, noul mecanism prin care se va stabili și apoi actualiza anual salariul minim în România va ține cont de puterea de cumpărare, de costul vieții, de nivelul general al salariilor și de distribuția acestora, de rata de creștere a salariilor, dar și de productivitate.
Totodată, prin această lege se dorește sancționarea mult mai dură a celor care nu acordă salariul minim.
În acest context, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, începând cu 1 ianuarie 2025, salariul minim pe economie se va majora de la 3.700 de lei brut, cât este în prezent, la 4.050 de lei brut, cu 350 de lei mai mult.
Asta va însemna că un angajat cu salariul minim va încasa, după plata taxelor, doar 2.574 de lei, dacă s-ar menține facilitatea celor 300 de lei netaxați, așa cum este în prezent. În total, costul suportat de angajator ar fi de 4.134 lei.
Cum ți se pare subiectul?
Mama ce de bani,adică 500 de euro netul, ba chiar nu va este rușine sa trâmbițat asa mult ,adică 4050 lei?
Reduceți birul atât pe angajat cât și pe angajator,dar deh de unde bani sa dați sporuri nesimțite și sa aveți bani pentru aparatul de stat gras ca un elefant?