- Publicitate -

Străzi pline de dejecții la Boldești Scăeni, zona Balaca. Primar: „Hidro Prahova refuză să preia serviciul de canalizare”

Data:

Localnicii din Boldești Scăeni, zona Balaca, reclamă faptul că, odată cu venirea ploilor, străzile se umplu de dejecții, asta din cauza faptul că noua rețea de canalizare este nefuncțională. Primarul orașului, Constantin Bucuroiu, dă vina pe cei de la HidroPrahova care refuză să preia serviciul.

- Publicitate -

Oamenii spun că, la fiecare ploaie, străzile sunt inundate, pur și simplu, de dejecții, iar mirosul este unul insuportabil, dincolo de  factorii de risc pentru sănătate.

Edilul din Boldești Scăeni spune că situația este una veche și arată cu degetul spre operatorul Hidro Prahova acre ar fi trebuit să prea serviciul după câștigarea procesului cu Jovila Construct.

Practic, din noiembrie 2022, gestiunea directă a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare al oraşului Boldești-Scăeni  a fost încredinţată operatorului regional Hidro Prahova, însă societatea Jovila Construct a refuzat să predea bunurile  și a continuat să încaseze bani și să opereze sistemul, spun autoritățile, fără niciun drept.

- Publicitate -

„ Au urmat procese pe care le-am câștigat, iar acum cei de la Hidro refuză să preia doar serviciul de canalizare, fiindcă  la cel de apă încă nu s-a terminat inventarierea. Operatorul regional condiționează preluarea. În adresa transmisă în februarie 2024 ne-au anunțat că preluarea se va face integral, atât pentru serviciul de alimentare cu apă, cât și pentru cel de canalizare și epurare, într-o singură etapă. Asta înseamnă, zic eu, că mai avem de așteptat vreo lună. În ceea ce privește deversarea dejecțiilor, bănuiesc că sunt oameni care s-au racordat clandestin la rețeaua nouă. Voi face verificări în acest sens”, a transmis primarul Constantin Bucuroiu.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. Societatea asta preia numai ce ii convine dar cind preia toti cetatenii trebuie sa fie captivii tarifelor lor imense . Ca sa traiasca toate *** din institutie care nu isi gasesc locul in mediul privat ( in regim de concurenta ).

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -