- Publicitate -

Apel pentru viață al unui bărbat de 34 de ani, din comuna Iordacheanu, tată a doi copii: „Inima mea are o capacitate de doar 22% de a pompa sânge”

Data:

La doar 34 de ani, Nicolae Constantin, un tânăr de 34 de ani din comuna prahoveană Iordăcheanu se luptă cu o boală a inimii extrem de gravă: insuficiență cardiacă cu disfuncție sistolică severă de ventricul stâng. La ora actuală, cordul acestuia are o capacitate de doar 22%  de a pompa sânge, oricând putând surveni moartea subită. Medicii de la spitalul Floreasca i-au recomandat prahoveanului transplant de inimă, însă, „aș avea de așteptat aproximativ un an, iar riscurile sunt enorme, inclusiv să mor pe masa de operație”, povestește, speriat, bărbatul, tată a doi copii de 4, respectiv 5 ani.

- Publicitate -

Boala, ne-a spus Nicolae Constantin, a moștenit-o genetic de la tatăl lui care s-a atins din viața la vârsta de doar 49 ani.

„De patru ani mă lupt pentru fiecare zi. Vreau să fiu alături de copiii mei, să îi pot crește. Mi-a fost deja implantat un defibrilator cardiac, în urma cu 3 ani la Institutul Clinic Fundeni, care are  rolul de a mă proteja de o moarte subită.

În momentul acesta, inima mea mai are capacitatea de 22% de a pompa sânge, fracție de ejecție se numește. La controlul din luna ianuarie, anul acesta, medicii mi-au spus că se impune transplantul de inimă. Am fost trecut pe lista de așteptare, în speranța că voi găsi un donator compatibil.

- Publicitate -

Dincolo de faptul că aș avea de așteptat un an pentru găsirea unui donator decedat, vă spun sincer că îmi este extrem de teamă. Pot muri pe masa de operație sau se poate ca organismul meu să respingă organul implantat”,ne-a mărturisit prahoveanul.

Citește și: Bogdan Dobre, un prahovean de 38 de ani, diagnosticat cu tumoră pe creier, are nevoie urgentă de cât mai mulți oameni buni aproape

Disperat, acesta a căutat o alternativă menită să îl ajute. Speranța lui stă la medicii de la un spital privat din Brașov, unde i-ar putea fi implantat un aparat numit CCM Heart Failure Device, montat lângă inimă și care are rolul de a o ajuta să funcționeze în parametri normali.  „Acea fracție de 22% se poate dubla într-o perioada destul de scurtă, 1-2 ani, iar șansele de a fi un om funcțional sunt ridicate”, ne-a mai spus Nicolae, care, chiar dacă suferă de această boală gravă, continuă să muncească pentru a-și crește cei doi băieți.

Citește și: O fetiță de doar 11 ani din Podenii Noi se luptă, de ani de zile, cu o provocare imensă: scolioză toraco-lombară, care se agravează rapid

Ca în numeroase alte cazuri, costurile pentru montarea acestui dispozitiv sunt extrem de ridicate pentru posibilitățile materiale modeste ale familiei, care a vândut cam tot ce se putea vinde pentru a strânge banii necesari.

- Publicitate -

„E vorba de 22.500 euro. Am vândut de prin casă tot ce aveam de valoare. Am scos și mașina la vânzare. Prietenii m-au ajutat și ei cu cât au putut. Ideea este că programarea a fost făcută pentru data de 17 martie. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, mi-au zis medicii. Și asta pentru că, dacă acest parametru de 22% cât are inima mea capacitatea de a pompa sânge  scade sub valoarea de 20% implantarea dispozitivului nu mai este posibilă”, ne-a mai mărturisit prahoveanul.

Cine are posibilitatea de a ajuta cu o sumă cât de mică menită să-l ajute pe Nicolae Constantin  să ducă o viață normală,  poate face o donație în următoarele conturi:

REVOLUT -0735176743 SAU
RO58BREL0005518825510100
RO05RNCB0381098152370001-  Titular – Constantin Nicolae

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Oradea a avut, doar în 2023, investiții din fonduri europene de 918 milioane lei. Ploieștiul…?

Numai în anul 2023 Municipiul Oradea a finalizat investiții...

Accident pe DN1, în zona Azuga. Șoferii autoturismelor implicate sunt asistați medical

Evenimentul rutier s-a produs joi, după ora 17, la...

Noua lege a pensiilor. Cum poți ieși la pensie anticipată

Noua lege a pensiilor ar urma să intre în...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -