- Publicitate -

Viața frățiorilor din satul prahovean Piatra, crescuți de sora mai mare, s-a schimbat: „Nu mai dormim pe saltele sprijinite pe cărămizi”

Data:

Distribuie articolul:

Povestea Mădălinei, copila de 17 ani care s-a văzut nevoită să abandoneze școala și să devină „mamă” pentru cei șase frățiori, a atins sufletele prahovenilor. În urma publicării în observatorulph.ro a dramei prin care trec cei șapte frățiori din satul Piatra, viața acestora s-a schimbat. Paturile din odaia în care își duc copilăria nu mai stau stau sprijinite pe niște cărămizi, au o masa cu scaune unde să poată mânca așa cum se cuvine, dulapuri în care să își poată așeza hăinuțele, ținute până acum morman într-un colț al camerei, un aragaz nou, frigider, practic un confort la care nici nu îndrăzneau vreodată să viseze. Totul datorită oamenilor buni care există.

- Publicitate -

David, Liviu, Iliuță, Alexandra, Bianca, Denisa și Mădălina. Șapte suflete chinuite, care o viață au trăit în sărăcie și care au mai primit o palmă nedreaptă, atunci când au rămas fără mamă, în urmă cu trei săptămâni, după ce femeia a murit din cauza unei intoxicații provocată de un coș de fum necurățat.

Maturizată înainte de vreme, Mădălina, fata cea mare, e acum stâlpul casei. Fără voia ei a trebuit să se sacrifice și să își asume creșterea fraților mai mici, pentru ca aceștia să nu ajungă în sistemul de protecție al statului.

Când am ajuns la casa lor din Piatra am întrebat-o pe copilă cum se descurcă. Mi-a spus că „bine”, deși, în ochii ei, se putea citi clar că acest cuvânt, pentru ea, e ceva lipsit de conținut, rostit numai pentru că… așa trebuie. Că în viața ei nu e loc de „mi-ar plăcea” sau „aș avea nevoie”.

- Publicitate -

Citește și: La 17 ani, Mădălina, o copilă din satul prahovean Piatra, a renunțat la școală pentru a-și crește frații mai mici

Dincolo de dorul de mamă, de altfel singurul moment în care Mădălinei i-au dat lacrimile, de parcă i-ar fi fost rușine cu ceea ce simte, fata ne-a spus că nu duce lipsă de nimic. Deși, uităndu-ne în jur, exact lipsurile erau cele care măcinau copilăria celor șapte suflete.

Ușor, ușor, adolescenta, cu o privire tristă aruncată frățiorilor mai mici care împărțeau o saltea sprijinită pe niște cărămizi, îndrăznește…Ne vorbește despre un minimum de confort în casă. Nu pentru ea, ci pentru micuții cărora, fără voie, le-a devenit „mamă” din soră mai mare. „Niște paturi pe care să dormim așa cum trebuie, o masă cu scaune să putem și noi să mâncăm așa cum e normal, lemne pentru foc, eventual niște dulapuri în care să ne ținem caietele, cărțile și hainele”.

copii piatra camera copii icoana

Visurile frățiorilor au devenit, azi, realitate. Datorită unui înger de om, o prahoveancă sensibilizată de povestea tristă a acestor frați și care a ajutat fiindcă așa a simțit, copiii au acum paturi noi, lenjerii curate, dulapuri în care să își țină hăinuțele și caietele pentru școală, au o masă cu scaune unde să poată mânac civilizat, au frigider, au și un aragaz  pe care Mădălina să îl poată folosi pentru a face mâncare.

- Publicitate -

Citește și: La doar 25 de ani, Florin Ciobanu, fost sportiv de performanță la CSM Ploiești, luptă să trăiască: „Transplantul de rinichi e singurul care mă poate ajuta să redevin un om funcțional”

Cu banii strânși în cont, câteva sute de lei, cei de la Fundația mănăstirii Turnu ne-au spus că vor fi cumpărate haine noi pentru cei șapte copii.

Totul pentru ca David, Liviu, Iliuță, Alexandra, Bianca, Denisa și Mădălina să aibă puterea de a zâmbi din nou, așa cum o fac azi.

Cu toții au recăpătat puterea de a crede că „oamenii mari” îi pot ajuta să trăiască o copilărie decentă, chiar dacă „schilodită” de prea multe răni sufletești.

- Publicitate -

Cine vrea să le întindă în continuare o mână de ajutor fraților din satul Piatra, poate contacta Fundația Turnu Ajutor și Speranță, CIF: 47818082

cont IBAN RO50CECEB00030RON2686280 deschis la CEC Bank Ploieşti

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Super-show pe Ilie Oană, la Centenarul Petrolului. Pe 30 iunie vin Smiley, Puya, Cabron, Nico și Killa Fonic

Doar vești bune dinspre Petrolul Ploiești în ultima vreme....

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -