Profesoara din Azuga acuzată în vară că a lăsat intenționat corigenți 12 elevi de clasa a VIII-a din aceeași clasă, înainte de Evaluarea Națională 2023, predă în continuare, după ce contractul de muncă nu i-a fost desfăcut în vară.
Decizia de concediere a fost contestată la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova, spune purtătorul de cuvânt al instituției pentru Edupedu.ro. Profesoara a fost detașată la o altă școală din județ, potrivit edupedu.ro.
Este vorba de profesoara de matematică de la Liceul Teoretic Azuga (LTA) care a fost reclamată de mai mulți elevi că i-a lăsat corigenți intenționat spre final de an școlar, deși au avut note bune la începutul anului școlar trecut și că nu au putut susține Evaluarea Națională la clasa a VIII-a (EN VIII 2023).
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Prahova, Aurel Graur, a declarat pentru edupedu.ro că profesoara a contestat la colegiul de disciplină a ISJ decizia de concediere și inspectoratul școlar a constatat un viciu în această procedură la nivelul școlii. „Acea desfacere a contractului de muncă nu a respectat etape și s-a anulat decizia. Doamna a fost reintegrată în sistemul de învățământ. I s-a oferit posibilitatea să lucreze în altă școală și în momentul acesta nu mai lucrează în Azuga”, a spus reprezentantul ISJ Prahova pentru Edupedu.ro.
„Desfacerea contractului de muncă nu și-a produs efectul, practic a rămas pe același contract de muncă și este detașată. Postul ei nu a fost scos la concurs ca să fie ocupat de concurs”, a mai spus purtătorul de cuvânt. „În locul doamnei este un alt profesor, care este detașat”, a continuat acesta, care a mai precizat că soluția inspectoratului a fost să îi propună detașarea în altă școală:
„Ea a fost reintegrată, practic postul de titulară ar fi tot la Azuga, dar este detașată de acolo, pentru că interesul este să detensionăm situația la Azuga. Doar școala ar fi putut să o îndepărteze, a făcut ce a făcut, nu s-a putut pune în practică din cauza viciului de procedură. Școala nu a putut decide altceva, nici ISJ să oblige să își schimbe postul, ține de codul muncii. Posibilitățile noastre sunt destul de reduse, am sugerat soluții și a fost de acord. A vrut să plece de acolo și s-a creat posibilitatea aceasta”, a mai spus Graur.
Din punctul de vedere al poliției, care declanșase o anchetă pentru abuz în serviciu în timpul cercetărilor inspectoratului școlar, un rezultat încă nu a fost comunicat sau primit la ISJ, potrivit purtătorului de cuvânt ISJ Prahova.
I-a lăsat corigenți,fiindcă nu știau nimic din matematica și atunci de ce ne mai miram ca iau bursa elevi cu media 2.
Sigur dumneavoastră i-ați evaluat și sunteți în măsură să faceți aceste afirmații? Ce vă mai place la unii să vă dați cu părerea dar fără să aveți dovezi clare. Asta e țara în care toți avem dreptul să votăm dar puțini ne și implicăm , dar suntem buni la “a ne da cu părerea, pentru ca ne pricepem”
E clar:”Ce vă mai place la unii…care nu știți să vorbește corect….Cred că puteți intra fără probleme în categoria celor care primesc bursa de merit…fără niciun merit.
Bravo! Genul ăsta de gândire de victimă permanentă cum pare
a avea aceasta persoană, produce sigur agramati functionali cu diploma universitara, chiar… unde e scoala aia de altă data când profesorul era, practic, o institutie?