Periodic problema haitelor de câini fără stăpân din Ploiești revine în atenția opiniei publice. Și, de fiecare dată „filmul” pare a fi același:
Cititorii: Uite haita!; Primăria: Am strâns haita!; Cititorii: Iar e haita!; Primăria: Am strâns haita!; Cititorii: Altă haită (sau tot aia…)! Și, uite așa, „filmul” continuă. Un fel de „Tânăr și neliniștit” pe multe sezoane fără finalizare.
Iar câinii din zona Eminescu sunt ceva de speriat… Periodic aceeași haită reapare, periodic cititorii sesizează, primăria îi strânge și, după o vreme, câinii reapar.
Niciodată nu am primit nicio explicație cu privire la motivul reapariției câinilor. De fiecare dată când am făcut sesizare am primit răspuns că au fost ridicați. Bine, uneori primim sesizare că au fost ridicați deși ei sunt tot acolo, dar asta este altă poveste…
Ar fi interesant de aflat care este traseul câinilor fără stăpân, de la prindere și până la reapariția lor în zona de unde „au fost ridicați”.
Citește și: Haită de câini la Complexul Mic din Ploiești – FOTO
În urmă cu nici două săptămâni semnalam prezența haitelor de câini în Malu Roșu și Eminescu. La câteva zile de la sesizare Primăria Ploiești a trimis o informare conform căreia haitele respective au fost ridicate de un echipaj al Serviciului Ocrotirea Animalelor Comunitare, din cadrul Administrației Parcului Memorial Constantin Stere. Ieri, în zona Eminescu, surpriză: câini la datorie.
„De obicei dura câteva luni până apăreau din nou. Acum timpul s-a scurtat la câteva zile, se pare…”, a comentat ironic cititorul care ne-a și trimis imagini surprinse în cursul zilei de ieri.
Un alt cititor ne-a semnalat faptul că o haită de câini este și în zona 9 Mai. „Să îi adune și pe cei din 9 Mai! Ieri dimineață erau vreo 4-5 in zona Aleea Prislop”, a scris cititorul.
Nu este normal în nicio țară care se vrea civilizată ca problema haitelor de câini să nu poată fi rezolvată o dată pentru totdeauna.
Din păcate, știm că articolul de față este doar un alt episod al serialului fără sfârșit despre haitele de câini din Ploiești. Dar este de datoria noastră să-l „difuzăm”.
In Ploiesti și judetul Prahova că și în alte zone ale țării , câini sunt folosiți pentru îmbogățirea hingherilor și a politicienilor care inchid ochii. Câinii sunt prinși de firmele hingherilor pe bani publici , nefiind controale , ei sunt relocati in alte zone ale țării, ei practic daca nu sunt omorâți după zece zile conform legii , e posibil sa se ia bani de mai multe ori .De asta nu se vrea sterilizarea animalelor gratuita ,nu se vrea microciparea , nu se vrea , pentru că sunt bani publici de stors.Va invit pe grupuri de animale, sa va convingeți!
Doamna Manta Georgeta are perfecta dreptate.
De ce autoritatile, politia locala din fiecare localitate nu intreprind masuri pentru ca legea sa fie pusa in aplicare??? Au trecut 10 ani de cand cadrul legal pentru stoparea acestui fenomen a aparut.
Sterilizarea și microcipare animalelor este obligatorie prin legea 257 / 2013 : “Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținand rasei comune, metișii acestora, excepție făcând exemplarele cu regim special prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanței de urgentă.”
Amenzile pentru neconformare ajung la zeci de mii de lei.
Si inca o intrebare: De ce primariile localitatilor pe raza carora exista adaposturi private, au colaborare ZERO cu respectivele adaposturi dar in schimb, au contracte cu hingherii?
Pai de ce e de mirare??? Câte campanii gratuite de sterilizare sunt in Ploiesti? Am înțeles că nu sunt. E bătaie de joc.. Sterilizați cat mai multi câini daca primăria își bate joc. ..Știu că e scump dar în colaborare se poate! Promovați sterilizarea masivă , fara scuze! La femele se poate de la 4,5 luni . Trebuie medici buni care sa castreze infantil, pe gestație și pe călduri.