- Publicitate -

Parc din Ploiești transformat în terasă în aer liber: grătare, muzică la maxim și petrecăreți puși pe scandal

Data:

Distribuie articolul:

Temperaturile ridicate din această perioadă i-au făcut pe mulți tineri din Ploiești să caute modalități de a petrecere timpul liber în orice fel. Așa se face că, în multe parcuri din Ploiești muzica pusă la boxe portabile se poate auzi până târziu în noapte, consumul de alcool în locurile publice a redevenit o modă, iar absența oamenilor legii o obișnuință.

- Publicitate -

O astfel de situație ne-a fost sesizată de un cititor fidel al ziarului Observatorul Prahovean, domiciliat în cartierul 9 Mai din Ploiești

Scrisoarea Cititorului

A venit vremea frumoasa, ceva căldură, nimic deosebit. Problema este că au început și locuitorii zonali să pună „stăpânire” pe parcuri și parcări.

O astfel de situație se găsește și în cartierul 9 Mai, zona parcării și parcului de joacă pentru copii din spatele blocului 22, str. Aleea Prislop sau spatele bl 26,str. Mărășești (este aceeași locație, dar am dat 2 repere).

- Publicitate -

Că sunt locatari zonali sau nu, fiind prieteni sau cunoștințe cu aceștia, se adună pentru „răcorirea” de după-amiază sau seara, fiind consumate băuturi alcoolice pe domeniul public (parc/parcare).

Alt aspect, care este mai deranjant, ar fi acela că mare parte vin cu auto personale sau de firma, ce le parchează haotic după bunul plac, blocând de multe ori intrarea parcării.

Mai mult, fac adevărate șezători pe locurile libere de parcare, întinzându-se cu scaune pliante, iar dacă sunt rugați să facă loc pentru a parca, devin irascibili,reproșând că: „Ce ți-ai tras parcare?”. De aici și diverse altercații.

- Publicitate -

La toate acestea, mai se adaugă când și când grătare și muzică pusă în mașină, ascultată cu ușile deschise sau geamurile mașinii lăsate, având un volum sonar mai mult decât decent.

Ca un „bonus” se menționează că după X cantitate de „lichid răcoritor”, trebuie că anumite persoane să-și facă anumite necesități fiziologice. Nefiind un parc/parcare cu toaletă publică, nu rămâne că acestea să fie făcute decât în trei locuri.

În grădina din spatele blocului 27, în mica grădina din fața apartamentului meu sau lângă punctul Trafo electric, toate obiective în imediata apropiere a parcului și parcării menționate.

- Publicitate -

Daca pe 21.06.2023, în jurul orei 19:20 am solicitat un echipaj de Poliție Locală pentru aspectele semnalate mai sus, la scurt timp după ce au plecat cele 2 echipaje sosite, am fost apostrofat de persoanele pentru care am solicitat intervenția că pot face câte sesizări am chef că nu au ce sa le facă, lăudându-se cu x-y-z persoane ce le sunt rude sau cunoștințe în Poliție sau alte structuri.

Aici chiar înclin să cred, deoarece am observat că, într-adevăr, deși se consumă băuturi alcoolice, echipaje Poliție cu Nr. MAI sau Poliție Locală opreau lângă ei și ori stăteau minute în șir la dialog fără să coboare din mașină, ori opreau scurt timp pentru a se saluta și plecau.

Nu doresc să fiu acea persoană care face sesizări telefonice periodice și reale. Vreau doar să fie aplicată legea corect, zona să fie inclusă în ordinul de patrulare zilnic, iar măsurile luate să nu fie în funcție de factorul „x” persoana are rudă în M.A.I., „y” persoana care lucrează în ceva structură a Consiliului Județean sau mai știu eu ce persoană privilegiată este.”

- Publicitate -

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere cu privire la această situație IPJ Prahova și Poliției Locale Ploiești.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

10 COMENTARII

 1. Ploiestiul a devenit paradisul cocalarilor ,un oras plin de rromi,un oras plin de case de pariuri,cassinouri si farmacii,mizerie si nepasare !

 2. Adevărat Ploieștiul a ajuns o buda publica,muzica,picamere,oameni pe care i apucă noaptea cearta,lovitul în pereți,plimbatul câinilor sa și facă nevoile prin parcuri,alei ,parcări,mașini,consum cronic de băuturi alcoolice pe domeniul public!Noaptea parcările ajung baruri și hasnale pe domeniul public!De poliție,jandarmerie ce să mai vorbim…vestul sălbatic!Apelați,aceștia invoca legile strâmbe sau cazuri de crime fără număr!!!Ordinea publica e un moft,nu i pentru poliție!!!

 3. Păcanelele sunt sursa problemei. Și incapacitatea jandarmeriei de a și face treaba. Politia locala pregătită doar sa stea în mijlocul intersecției.

  • Părerea mea este că deja poliția și jandarmeria ia salarii degeaba. Poliția se pitește pe unde apucă și jandarmeria este bună să te bată și asfixieze dacă nu-ți convine ceva la regimul care ne conduce(niște lingăi de pantofi)

 4. Tin sa te anunț că este legal consumul de băuturi alcoolice în locurile publice. Și grătarul… E vina ta că stai la bloc cu 50 de persoane deasupra ta… Închide geamul ca atât e cutiuța ta!

 5. Inevitabil,a aparut si un hater.Momo,dar sa nu-l luam in seama.
  Cand vorbim de acesti „bizoni”de parcare ,gandul meu se indreapta catre masinile non-euro aduse in tara dupa 1990.
  1) n-au carte (service) , 2) motor zgomotos (latrai) , 3) consum mare (de alcool) , 4) noxe mari (reziduri multe dupa ei) , 5) scurgeri la motor (la coltul blocului), 6)probleme de franare (nu stiu cand sa se opreasca) , 7) probleme la directie (umbla chiauni prin zona) , 8) lipsa calculator bord (gandire) .
  Daca prin relatii acestia vor trece de la Non-Euro la Euro6 ,iese la suprafata personalitatea cocalarului.
  Minge la fileu pentru hat-eri…. 🙂

 6. Mergeți pe erou arhip nicolae ,lângă calea ferată…e jale ce e acolo…tot felul de indivizi care trăiesc mai mult în garaje decât în apartamente….grătare,bețiveală cât cuprinde,plus gălăgie,manele,muzica ,bârfă…..cred ca și în mimiu e mai multa ordine acum….chiar nu va e rușine,domnule primar,și politiei locale..???? E sat fără câini???

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Craniu de copil descoperit în zona dealului Merez. Cercetări arheologice la Ceptura

În zona dealului Merez, din Ceptura, au fost efectuate cercetări la un mormânt de inhumație cu ritual creștin.

A început evenimentul săptămânii: „De la cal la cai putere” pe Hipodromul din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Super mașini și concerte la Ploiești! Programul complet al evenimentului:

Meciul România – Belgia va putea fi urmărit din tribunele Hipodromului Ploiești. Surpriza organizatorilor evenimentului ”De la cal la cai putere”

Vă invităm să susținem împreună naționala de fotbal, vizionând meciul de sâmbătă seara, pe ecranul montat în fața tribunelor Hipodromului.  

Adrian Purcaru (PSD) revine la Primăria Azuga: „Orașul are nevoie de o dezvoltare economică”

Adrian Purcaru a reușit să câștige cel de-al patrulea mandat de primar la Azuga.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Un bărbat a fost prins sub autoturism în comuna Valea Doftanei

Intervenție a salvatorilor prahoveni

Razie a Poliției Rutiere în Prahova

Unde acționează polițiștii

Pericol de accidente la o trecere la nivel cu calea ferată. Ce a pățit un motociclist

”Norocul meu a fost că circulam cu viteză redusă și am reușit să mă echilibrez”

Belgia-România. Primul 11 gândit de antrenorul Edi Iordănescu

În cazul unei victorii, tricolorii sunt calificați în optimile competiției.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

De ce a pierdut Andrei Volosevici alegerile pentru Primăria Ploiești [VIDEO]

Marele pierzător al alegerilor locale din 9 iunie

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Un bărbat a fost prins sub autoturism în comuna Valea Doftanei

Intervenție a salvatorilor prahoveni

Razie a Poliției Rutiere în Prahova

Unde acționează polițiștii

Pericol de accidente la o trecere la nivel cu calea ferată. Ce a pățit un motociclist

”Norocul meu a fost că circulam cu viteză redusă și am reușit să mă echilibrez”
- Publicitate -