Pentru al nouălea an consecutiv, Câmpina, al doilea municipiu al Prahovei, se „topește” din cauza lipsei unui ștrand care să fie funcțional. Singurul bazin existent este cel acoperit, care are însă titulatura de bazin de înot didactic. În rest, singura opțiune pe care localnicii o au pentru a scăpa de căldura din apartamente este să se îndrepte către piscine descoperite. Din alte localități!
Pe vremuri, în Câmpina, localitatea care azi are aproape 29.000 de locuitori, funcționau trei ștranduri. Toate pline, toate luate cu asalt de localnicii dornici să se răcorească în zilele caniculare de vară și să stea la plajă.
Astăzi, orașul nu mai are nicio piscină publică. Nu o mai are de nouă ani, asta fiind una dintre „durerile” foarte multor câmpineni. Oameni care poate nu își permit să meargă la piscine private aflate în localități învecinate Câmpinei.
Citește și: Cea mai rapidă înotătoare din lume la juniori, Bianca Costea, s-a antrenat, timp de doi ani în Prahova, la Câmpina
Ștrandul acoperit (ștrandul nr.2) a fost primul care s-a închis. Au trecut peste 20 de ani de atunci. A urmat ștrandul nr. 1, situat lângă Casa de Cultura „Geo Bogza”. Spațiul în care acesta funcționa a fost cumpărat, iar locul s-a transformat în azil de bătrâni privat.
Mai rămăsese ștrandul de la Casa Tineretului (la intrare în municipiul Câmpina). Locul e azi în paragină, buruienile au năpădit locul, iar din fostul bazin nu au mai rămas decât niște pereți scorojiți, ce stau să pice.
În urmă cu aproximativ 8 ani, fosta administrație Tiseanu a avut în plan asocierea cu un investitor privat, care era dispus să aloce între 70.000 și 100.000 euro pentru modernizarea bazinului și a terenului aferent. 300 de șezlonguri și baldachine, restaurant, sistem de iluminat, vestiare și grupuri sanitare noi, un bar pe plajă, placare cu ceramică a bazinului, un nou sistem de clorinare a apei și multe alte investiții ce ar fi schimbat la față, cu siguranță, locul, azi, doar unul de tristă amintire.
Citește și: Povestea unei campioane mondiale născută la Ploiești pe numele ei Tamara Costache. ”Prima dată am înotat de frică în bazinul Vega” – FOTO
Nu s-a vrut pe motiv că „ștrandul este al municipalității, deci putem face noi o investiție la acest obiectiv, fără să fie nevoie de o asociere cu un privat”, după cum susținea sus și tare un fost consilier local de la vremea respectivă.
Au mai existat propuneri din partea unor investitori, care, însă, nu s-au concretizat.
Anii au trecut, bani nu s-au mai găsit și pentru readucerea la viață a ștrandului, așa că locul a ajuns o ruină împrejmuită de niște porți și garduri mâncare de rugină. Nimeni nu știe, la momentul de față, câte veri vor mai urma fără ca oamenii din Câmpina să se poată bucura de un ștrand funcțional la ei în oraș.
În municipiu există un bazin de înot acoperit. Didactic, așa cum a fost conceput. O investiție spectaculoasă, pe bani europeni, care, însă, nu satisface nevoia de relaxare și dorința de a fugi din calea caniculei a câmpinenilor. Bazinul este destinat strict înotătorilor. Nu e acea piscină care presupune relaxare, plajă, soare și bălăceala pe care mulți și-o doresc într-o zi cu temperaturi insuportabile.