Chiar dacă Prahova a fost scutită de scandalurile existente în București, cu privire la fraudarea probelor de Bacalaureat, conducerea Inspectoratului Școlar Județean a recunoscut că au existat două reclamații pe aceeași temă, la Măneciu și la Băicoi.

Prima sesizare cu privire la o posibilă fraudare a Bacalaureatului viza localitatea Măneciu. „Această sesizare a fost transmisă la Ministerul Educației. Imediat au fost luate declarații de la diriginții de la școală, iar directorul de management a condus echipa de examen de la Măneciu. Am solicitat să primesc înregistrările din toate zilele de examen”, a declarat Horia Toma, inspectorul șef al IȘJ Prahova. O a doua reclamație cu privire la o posibilă fraudare a examenelor de Bacalaureat s-a primit pe site-ul IȘJ Prahova de la o persoană care nu și-a declarat identitatea și a postat sub pseudonimul Radu Popescu. „În sesizarea anonimă se spunea că directorii și primarul vor să fraudeze examenul. Anonimul nu spunea cum se intenționează fraudarea. A fost mai degrabă un scandal și o furtună în care s-a amestecat și administrația locală”, a declarat șeful IȘJ Prahova, care a explicat că, inițial, instituția pe care o conduce intenționa să renunțe la înființarea unei subcomisii, având în vedere numărul redus de candidați. „Am revenit asupra deciziei, însă la Băicoi s-a dus vestea că elevii vor da examen la Câmpina. Părinții au strâns semnături... Am fost sunat de primar... Le-am explicat tuturor că nu se va întâmpla acest lucru. Concluzia este că am anunțat că intenționez să vizionez și înregistrările de la Băicoi”, a mai precizat Horia Toma.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg