Așa cum am spus de mai multe ori, situația locurilor de parcare, mai ales a celor de reședință, este critică în Ploiești. Tragem semnale de alarmă dar degeaba. Primăria ne-a răspuns clar că nu au fost amenajate locuri noi de parcare în ultimii ani dar are „în proiect”. Păi ce altceva să zică?
Între timp, oameni care vor să plece dimineața la serviciu, se trezesc în imposibilitatea de a face acest lucru cu mașina personală deoarece aceasta este blocată de un alt autoturism. Și nu se întâmplă de puține ori. Ce se poate face în această situație?
În mod normal cetățeanul cu mașina blocată trebuie să sune la Poliția Locală. Este primul și, dealtfel, singurul demers care poate fi făcut.
Se știe că S.G.U. se ocupă de ridicarea mașinilor, așa încât, mulți ploieșteni pot fi tentați să sune direct la această companie. Greșit!
Contactați de Observatorul Prahovean, reprezentanții S.G.U. au declarat că ridicările auto nu sunt făcute decât în baza dispozițiilor Poliției, indiferent dacă este Locală sau Națională. Deci, numai în baza unui telefon dat de un cetățean că și-a găsit mașina blocată în parcare, SGU nu poate interveni.
Din această cauză, singura variantă pe care o au la dispoziție ploieștenii care își găsesc mașinile blocate în parcare, este să sune la Poliție. Mai departe, Poliția va face demersurile legale pentru a se debloca autoturismul.