O sală de curs a Școlii Gimnaziale „Învățător Radu Ion” din Vadu Părului dă clasă la capitolul dotări multor școli cu renume din Ploiești, după ce a fost echipată SMART prin intermediul unei finanțări primite în cadrul unui proiect coordonat de Fundația Comunitare Prahova. Imagini în galeria foto de la finalul articolului.
Elevii școlii din Vadu Părului au, de acum, o sală de clasă SMART, dotată cu mobilier ergonomic, laptopuri și alte echipamente SMART în valoare de 100.000 de lei, achiziționate prin Fondul Prahova Pentru Educației, un fond de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitară Prahova.
Recent, au fost achiziționate mobilierul și laptopurile necesare pentru dotarea sălii iar, zilele acestea, ele au intrat în posesia școlii.
170 de școlari din localitate vor benefica de sala SMART a Școlii Gimnaziale „Învățător Radu Ion”. Proiectul presupune, pe lângă achiziții de mobilier și laptop-uri, și întâlniri de lucru cu cadrele didactice, ateliere interactive și o mulțime de alte lucruri SMART.
Citește și: Se lansează Fondul Științescu în Prahova. Cum se pot obține bani pentru proiecte educaționale
„Elevii noștri au sesizat că un climat educațional deschis, stimulativ, cu un mobilier modern, ergonomic, cu device-uri pentru activitățile frontale, dar și pentru cele individuale, contribuie la creșterea interesului pentru școală, pentru învățare.
Foarte mulți dintre ei au participat în trecut la proiecte Erasmus și s-au întors din schimburile de experiență cu dorința de a avea și ei o sală de clasă SMART, dedicată științelor.
Chiar dacă perioada școlii online a fost des criticată, ea ne-a arătat cât de importantă este tehnologia în viața noastră, că fără tehnologie nu se mai poate, că și profesorii trebuie să se adapteze și să țină pasul cu nativii digitali pentru a reuși în ceea ce întreprind la clasă”, susțin reprezentanții școlii.
Echiparea sălii SMART de la Vadu Părului face parte dintr-o serie de opt proiecte câștigătoare, care au primit finanțare vara aceasta prin intermediul unui fond asigurat de OMV Petrom, cu contribuția Poerner România.
Intitulat Fondul Prahova pentru Educație, acesta își propune susținerea de proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.