Partidul Forța Dreptei, filiala Prahova, a organizat, luni după-amiază, un protest în fața Primăriei Ploiești. Dotați cu fluiere, vuvuzele, tobe și pancarde, peste 100 de protestatari au cerut demisia autorităților locale și județene după criza apei calde și căldurii din Ploiești și au reclamat inclusiv pierderea de către Ploiești a fondurilor europene pentru mai multe proiecte.
Despre protestul din fața Primăriei Ploiești am aflat, luni, întâmplător. Inițial, am crezut că mitingul nu va mai avea loc, având în vedere că acțiunea avea ca obiect lipsa apei calde. Ulterior, organizatorii mitingului au explicat că de fapt criza apei calde de la Ploiești este doar una dintre problemele reclamate, motiv pentru care nu au renunțat la organizarea protestului, autorizat să se desfășoare în intervalul 17.30 – 19.30.
La ora 17.30, în zona de la Primăria Ploiești erau doar echipajele de jandarmi și ale Poliției și nici urmă de protestatar.
Câteva minute mai târziu, peste 100 de persoane traversau strada în zona sensului giratoriu de la Catedrală și se îndreptau spre Primăria Ploiești. Dotați cu vuvuzele, fluiere și tobe, dar și cu pancarde, protestatarii au cerut demisia autorităților locale și județene.
Mitingul a fost mult mai zgomotos față de cele organizate la începutul crizei apei calde, dar, la fel ca și celelalte proteste, nu a reușit să mobilizeze mulți ploieșteni.
Organizatorii au anunțat că acest miting face parte dintr-un șir mai lung de proteste care vor fi organizate la Ploiești și au precizat că situația legată de criza apei calde și a căldurii este doar una dintre problemele reclamate. „Administrația actuală, PNL-istă, joacă ping-pong cu ploieștenii”, a susținut deputatul George Ionescu, președintele Forța Dreptei, filiala Prahova.
Președintele Forța Dreptei Ploiești, Dragoș Rusu, a susținut că protestul de astăzi se dorește „un semnal de alarmă”. „Ploieștiul, la anul, va pierde 100 de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile”, a susținut Dragoș Rusu, președintele Forța Dreptei, filiala Ploiești.
Citește și: De ce nu ies ploieștenii în stradă pentru apa caldă
Unul dintre protestatari, un pensionar din Ploiești, cerea demisia autorităților. Mi-a spus că, sâmbătă, a venit apa caldă, dar timp de două luni și jumătate nimeni nu l-a întrebat cum s-a descurcat. „Nimeni, nu și-a cerut scuze! Demisia!”, ne-a spus pensionarul.
Un alt tânăr, aflat în trecere în zonă, susținea că nu crede în proteste, pentru că la începutul crizei apei calde oamenii n-au ieșit în stradă. „N-au ieșit nici în august, nici în septembrie… De ce ar ieși în stradă oamenii, acum, dacă nu au ieșit atunci?”, se întreba retoric tânărul.
La ora 18.30, organizatorii mitingului au anunțat că protestul se încheie și că speră că autoritățile au auzit doleanțele lor.
N-a venit si Sica cu maimuta?