Chef Florin Dumitrescu a fost prezent în podcastul lui George Buhnici în care explică de ce evită anumite tipuri de mâncare atunci când merge într-un restaurant. Evită să mai mănânce ciorbe sau supe în restaurante, descoperind că este mințit de ospătari atunci când îi întreabă dacă acestea conțin vegeta.
”Am descoperit că mă și mint. Eu îi întreb pur și simplu, aveți vegeta în farfurie? Ospătarii, de regulă, dau asigurări ferme că nu folosesc astfel de produse.
Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supă și supă aia o strecoară, o dau prin sită fină.
Am un sfert de oră de la prima lingură până trebuie să ajung la primul WC și după aia stau acolo toată noaptea, e îngrozitor.”
De asemenea, acesta ne îndeamnă să evităm atunci când mergem la un restaurant și carnea cu sos „Atunci când carnea este acoperită cu sos, se acoperă o greșeală!” a povestit chef Florin Dumitrescu.
Dacă dorim să mergem la „Împinge tava”, Chef Florin Dumitrescu recomandă să comandăm mâncare cât mai românească, de casă:
„Oamenii din spate, cei care gătesc, sunt oameni care gătesc acasă. Vecina Florica de la etajul 4 care lucrează la Împinge tava sigur o să gătească o tocăniță bună, nu o să facă ea lasagna”.