De ce nu e bine să folosești oțet pentru curățarea espressorului

0

Espressorul a devenit în ultimii ani un obiect indispensabil din casele românilor, mai ales pentru aroma de cafea proaspăt râșnită.

Deși internetul este plin de ”ponturi” ieftine pentru decalcifierea periodică a aparatelor de cafea, producătorii acestora nu recomandă o astfel de ”rețetă” pe bază de oțet alimentar.

”Decalcifierea espressorului cu oțet pare a fi, la început, o idee bună. Pentru că avem cu toții în casă o sticlă cu oțet, ai putea trăi cu impresia că faci economii dacă nu dai bani pe produse de curățare scumpe. Cu toate acestea, decalcifierea cu oțet nu merită efortul. Oțetul este acid și afectează funcționarea espressorului. Iar un espressor nou va fi întotdeauna mai scump decât produsele de curățare. În loc să folosești oțet pentru a-ți decalcifia espressorul, este de preferat să utilizezi substanțele speciale pentru decalcifiere, testate corespunzător, sau tablete de curățare” este mesajul postat pe site-ul de unul dintre cei mai mari producători – BOSCH.

Și site-urile specializate, precum cafeterie.ro, nu recomandă utilizarea oțetului la decalcifierea aparatelor de cafea.

”Nu recomandam otetul. Otetul contine alcool, iar in contact cu piese calde (boiler, sigurante) se va evapora mai repede decat apa. Acesti vapori se vor depune pe piese sau produse. Am intalnit un caz, cand in urma decalcifierii aburii de la otet au umezit cafeaua, care ulterior au blocat rasnita. Pe de alta parte mirosul de otet se indeparteaza destul de greu”.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău