Pâinea 10 semințe de la Oltina a câștigat trofeul Gustul Ales 2021 la secțiunea panificație

0

Pâinea 10 semințe de la Oltina a fost desemnat cel mai bun produs din categoria produselor de panificație în cadrul celei mai importante  competiții de degustări de produse alimentare din țara noastră: Ora de bun gust – Gustul Ales 2021, competiție organizată de Roaliment.

Produsele înscrise în concurs au fost jurizate de un juriu de specialitate format din specialiști în științele alimentului și degustători profesioniști recunoscuți pe plan național și internațional. Aceștia au analizat produsele utilizând atât criterii specifice analizei senzoriale cât și criterii legate de tehnologiile de fabricare, ingrediente și caracteristicile fizico-chimice ale acestora.

Pâinea 10 semințe are la bază un concept tehnologic care permite integrarea în compoziția produsului a unui număr cât mai mare de semințe fără pierderea calităților senzoriale specifice unui produs de calitate: textură uniformă, miez moale și nelipicios, porozitate omogenă cu pori de mărime medie distribuiți pe toată secțiunea feliei, coajă crocantă cu savoare de nucă specific semințelor coapte.

Cele 10 semințe din această pâine sunt cele de: floarea soarelui, in, soia, susan, chia, mac, mei, susan negru, dovleac și fulgi de ovăz. Pâinea 10 semințe este astfel gândită încât să devina o matrice ideală pentru consumul de semințe pe care altfel nu le-am fi consumat împreună. Beneficiile nutriționale ale Pâinii 10 semințe derivă din maximizarea cantității de semințe introdusă în rețetă, precum și din varietatea acestora.

Produsul se adresează tendințelor moderne de consum care integrează elemente din dietele vegetariene și paleo. Semințele sunt importante surse de compuși bioactivi cu potențial benefic în mecanismele de reglare ale nivelurilor de lipide și colesterol din sânge, reducerea stresului oxidativ (antioxidant), vitamine și minerale. Pâinea  este o sursă de fibre cu digestibilitate bună fiind caracterizată de un gust plin și intens care îmbie la sațietate și relaxare. (P)

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău