Ai trecut prin infecția SARS-COV 2? Ai grijă de recuperarea ta! Clinica AS Medical Ploiești a creat pachete speciale de recuperare post-Covid!

0

Conform datelor oficiale ale DSP Prahova, numărul pacienților cu Sars-cov 2, încă de la începutul anului 2020, este de 62.300 de îmbolnăviri cu forme ușoare, medii și grave, deopotrivă. Pacienții care au trecut prin boală, mai ales cei cu forme severe și medii au nevoie de recuperare pentru revenirea la o viață normală și la redobândirea capacității de dinainte de boală a organelor afectate de virus Sars-cov 2, diminuând, până la eliminare, sechelele respiratorii, cardiace, neurologice, musculocheletale și psihologice.

Există studii care arată că afectarea organelor persistă chiar și mai multe luni, iar netratarea lor poate crea complicații medicale, chiar instalarea unor afecțiuni cronice – fibroza pulmonară, insuficiență renală, aritmii cardiace sau afecțiuni neurologice. Tocmai de aceea, este important ca pacienții care au avut de suferit în urma infectării să conștientizeze importanța continuării monitorizării stării de sănătate, chiar dacă nu există manifestări vizibile ale dereglărilor organismului și că recuperarea este un proces care necesită timp și răbdare.

Te resimți după trecerea prin infecția cu SARS-COV2?

Clinica AS Medical a creat pachete de recuperare post Covid, pentru a veni în sprijinul pacienților trecuți prin boală și care resimt, cel mai adesea: oboseală, atrofii musculare, dureri de cap, insomnie, reducerea apetitului, redoare articulară, reducerea capacității pulmonare, dar și sechele neurologice cu dizabilități și sechele cardiace. Terapiile post-Covid au efecte benefice și ajută pacienții să revină la starea de bine și la recuperarea capacității normale a organismului de dinainte de boală, prin drenarea secrețiilor bronșice, scăderea inflamației în organism, îmbunătățirea fluxului sangvin, creșterea autonomiei respiratorii, creșterea capacității respiratorii la efort, iar din punct de vedere psihologic prin revenirea în comunitate și prin efectul benefic al mișcării pe care aceasta o are asupra minții și trupului.

Echipa medicală din cadrul Clinicii AS Medical se ocupă îndeaproape de recuperarea fiecărui pacient. În primul rând, pacientul este evaluat de către medicul de medicină de recuperare, în urma căruia se stabilește programul personalizat de recuperare care poate cuprinde o serie de exerciții de kinetoterapie precum: mers pe bandă, tehnici de respirație egală, abdominală, toracală, tehnici de relaxare intrinsecă (tehnica Schultz, metoda Jacobson), aparat exerciții respiratorii, bicicletă. Alături de componenta de kinetoterapie, foarte importantă în procesul de recuperare post-covid este cea de fizioterapie, cu efect antiinflamator și antialgic, pentru oboseală musculară, atrofii ușoare și redori articulare. În acest sens se folosește unul dintre cele mai performante forme de fizioterapie, TECAR terapia, non-invazivă, care ajută și grăbește vindecarea țesutului musculo-tendinos într-un mod relaxant, fiind resimțit de către pacient ca un masaj. Permanent, pacientul este monitorizat prin înregistrarea saturației de oxigen, a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, kinoterapeutul fiind alături și sprijinindu-l în efectuarea corectă a fiecărui exercițiu din planul de recuperare personalizat. Programul devine eficient dacă este urmat 6-8 săptămâni, cu minim 3 ședințe /săptămână, în varianta de grup sau individuală , în funcție de severitatea afecțiunii.

TARIFE PACHETE RECUPERARE POST-COVID:

-Pachet recuperare 1- consultație inițială medic specialist și kinetoterapie- 3 ședințe/săptămână x 4 săptămâni=850 lei (reducere de la 990 lei )

-Pachet recuperare 2- consultație inițială medic specialist și kinetoterapie- 3 ședințe/ săptămână x 6 săptămâni=1200 lei (reducere de la 1410 lei)

-Pachet recuperare 3- consultație inițială medic specialist și kinetoterapie, kinetoterapie – 3 ședințe/săptămână x 4 săptămâni + 5 ședințe TECAR= 1100 lei (reducere de la 1260 lei)

-Pachet recuperare 4 consultație inițială medic specialist și kinetoterapie, kinetoterapie – 3 ședințe/săptămână x 4 săptămâni + 10 ședințe TECAR= 1300 lei (reducere de la 1590 lei)

Clinica AS Medical Ploiești – clinică medicală în care abilitatea de comunicare cu pacientul este o normă de comportament obligatorie, un loc în care se abordează tratamente personalizate, multidisciplinare, cuvântul echipă fiind cel care definește întregul ansamblu de servicii medicale, astfel că, problemele pacienților sunt rezolvate într-un mod mult mai eficient și într-un timp mult mai scurt. Clinica AS Medical oferă consultații medicale de specialitate și investigații acoperind o gama largă de afecțiuni din spectrul ORL, alergologie, neurologie, pneumologie, recuperare medicală, somnologie. Echipamentele cu tehnologie de ultimă generație și sălile special amenajate pentru rezultate maxime ale acestora susțin echipa medicală pentru performanță, la cele mai înalte standarde și permit o observarea exactă a afecțiunilor, astfel diagnosticarea și schemele terapeutice fiind corect și rapid țintite. (P)

Clinica AS Medical – Sănătatea ta, pe mâini bune

☑️Ploiești, Str. Cuza Vodă nr. 10-12

☑️Câmpina, Str. M. Kogălniceanu nr. 19B (Clinică exclusiv ORL)

📞0756 920 920

asmedical.ro

fb/insta: Clinica As Medical

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău