Imaginea zilei la Ploiești: Amintiri din copilărie la cafeaua de dimineață

1

Pentru a evita încă de la început discuțiile de genul: „vaaaai, ce știre de…”, „vaaaai, jurnaliștii lui pește”, fac următoarea precizare: Aceasta nu este o știre! Acesta este un „articol de autor”! 😊

Din când în când, după toate, accidentele, disparițiile, ciorile, vaccinurile, situația epidemiologică sau alte asemenea relatate, simțim nevoia să ne deconectăm puțin. Și în loc să ieșim în baruri, ne „deconectăm la locul de muncă”. Indiferent ce ar zice oricine, să știți că nu încălcăm codul deontologic!

Acest „articol de autor” nu este un pamflet, un atac la vreo instituție a statului, o reclamație sau mai știu eu ca ce ar putea fi interpretat. Uneori instituțiile din Ploiești reacționează când nici nu te aștepți. Așa că, mai nou, trebuie să evităm subtilitățile și să scriem negru pe alb, cu subiect și predicat, despre ce e vorba.

De asemenea, tot pentru a evita situațiile neplăcute, ca cea cu mașina plină de găinaț de zilele trecute, menționez clar: Domnilor de la SGU, nu vă deplasați în teren pentru a identifica autovehiculul în cauză! Nu este nevoie nici să începeți demersurile procedurale pentru rezolvarea situației, sau ce mai faceți dumneavoastră pe acolo. Totodată, nu este nevoie nici să vă autosesizați și să-i blocați roțile pentru… folosirea unui aparat expirat, sau un alt motiv pe care un agent, să-i zicem „Vasile”, îl consideră întemeiat pentru această acțiune. 😊

Aparatul de taxat din imagine este exact ca un telefon cu disc. Dă unui copil un telefon cu disc și pune-l să formeze un număr pentru a suna pe cineva. Câți copii (sau tineri) știu cum se formau numerele la telefoanele cu disc. Dar, la ei, e de înțeles.

Care a fost surpriza mea ieri? Am urcat într-un troleu care avea atât aparatul din imagine, cât și aparate pentru plata călătoriei direct cu cardul. Având bilet, mi-a făcut mare plăcere să-mi aduc aminte de copilărie, așa că, am ales să perforez biletul în loc să achit cu cardul.

Haios a fost faptul că, văzându-mă folosind aparatul, s-a apropiat de mine un domn la vreo 50+ care m-a rugat să-i arăt cum să perforeze și el biletul. Încercase în zadar să introducă biletul și să tragă pentru a-l perfora.

M-am uitat la el puțin nedumerită. Adică eu știam să folosesc aparatul, el nu… Apoi am înțeles ce greșea. În loc să întroducă biletul în fanta taxatorului, el în introducea în golul dintre capătul de taxat și carcasă, apoi trăgea capătul.

I-am arătat, recunosc, puțin amuzată, cum se folosește. În acel moment a părut că a avut o revelație și, de undeva din străfundurile amintirilor, a reușit să o scoată la iveală pe aceea care îi spunea că: „parcă-parcă am mai folosit așa ceva cândva”.

În mijloacele de transport din Ploiești se îmbină într-un mod armonios noul cu vechiul (plata cu cardul și taxatoarele clasice). Dacă am căuta, sigur am găsi și ceva albastru (vopsea pe exterior sau unele scaune) și… ceva împrumutat (paravanele de plexiglas care, probabil, la sfârșitul pandemiei vor dispărea).

Dacă le privim așa, troleibuzele noastre sunt numai bune de măritat. Se oferă cineva să le ia?  😊

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Asta mi-aminteste de un banc din Epoca de Aur. Se spunea ca batranii care ies la pensie vor fi impartiti in trei categorii:
    – Cei care batatie din cap vor fi pusi in magazine, sa comunice clientilor ” n-avem! „.
    – Cei carora le tremura mainile vor fi dusi la camp sa semene.
    – Cei care mai au un dinte sus si doi dinti jos, vor fi pusi in autobuze, sa
    composteze bilete

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău