Marea țeapă a acordării ajutoarelor de căldură. Nu vor primi niciun leu pensionarii care și-au strâns bani pentru zile negre!

0
ajutoare-caldura-ploiesti-conditii.jpg

Primăriile au început să distribuie și să primească de la cetățeni formularele de ajutoare de încălzire care se vor acorda începând de la 1 noiembrie. Deși legea consumatorului vulnerabil prevede acordarea de bani pentru persoanele cu venituri de până la 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure, foarte mulți cetățeni nu vor beneficia de aceste ajutoare.

Asta deoarece, în cererea care trebuie completată, și care are 14 pagini, apar mai multe bunuri și venituri prin care beneficiarii pot fi excluși.

Citește și Cine beneficiază de ajutoare de încălzire la Ploiești. Procedura anunțată de primărie și modelul de cerere

Lista bunurilor care pot duce la excluderea din categoriile de beneficiari ai acestor ajutoare sociale sunt următoarele:

  • clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu și a anexelor gospodărești
  • dterenuri de împrejmuire a locuinței, curtea aferentă și alte terenuri intravilane care depășesc 1.000 mp în zona urbană și 2.000 mp în zona rurală.
  • autoturism/autoturisme și/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani (cu excepția celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum și pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile)
  • suprafețe de teren, animale și păsări a căror valoare netă de producție anuală depășește suma de 1.000 euro pentru o persoană singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie
  • depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei (cu excepția dobânzii)

    Un cititor care ne-a semnalat această situație a avut și un mesaj pentru actualii guvernanți:

    ”Un pensionar cu o pensie absolut mizerabilă de 800 de lei, care își păstrează banii de înmormântare la CEC ( cheltuielile cu înmormântarea unei persoane depășesc cu mult suma de 3000 de lei) nu are dreptul nici la ajutorul pentru încălzirea locuinței, nici la subvenția pentru energie electrică! Guvernul consideră că acest pensionar nu face parte din categoria consumatorilor vulnerabili! Câtă ticăloșie!”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău