Cât de aproape de gardul meu își poate face vecinul casă? Răspunsurile arhitecților la cele mai frecvente întrebări

O construcție nouă poate genera o ceartă aprigă între vecini, care se termină, de multe ori în instanță sau cu amenzi din partea autorităților, inclusiv cele locale. Pentru a nu se ajunge în această situație, e bine să cunoașteți răspunsurile la cele mai frecvente întrebări adresate, de obicei, arhitecților.

- Publicitate -
- Publicitate -

Ce distanță trebuie să am față de linia de hotar?

Conform art. 612 din Codul Civil, orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul local de urbanism.

La ce distanta am voie sa pun fereastra fata de hotare?

- Publicitate -
- Publicitate -

Conform art. 615 din Codul Civil este obligatorie păstrarea unei distanțe de cel puțin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparținând proprietarului vecin și fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond

La ce distanta am voie sa pun fereastra daca peretele nu e paralel?

Conform art. 615 din Codul Civil fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.

- Publicitate -
- Publicitate -

Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.

sursa: artvis.ro

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -