Faceți cunoștință cu Ionuț Savu, tânărul care a intrat la Școala de pompieri din Boldești cu nota 10!

1

Consiliul Județean Prahova a postat pe Facebook povestea lui Ionuţ Adrian Savu, elevul de 10 al Şcolii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu“ din Boldeşti-Scăeni. Acesta a depus astăzi jurământul, alături de alți 298 de tineri, care vor urma cursurile școlii de pompieri până în februarie 2022.

Originar din Vălenii de Munte, Ionuţ are doar 20 de ani, dar a plecat pe acest drum cu multe gânduri, planuri şi dorinţa de a face bine. Poate şi cu o oarecare doză de inconştienţă, specifică tinereţii.

Teoretic, ştie ce presupune activitatea de pompier, dar, practic, urmează s-o descopere. Primul impact cu victimele incendiilor, accidentelor rutiere, sau calamităţilor naturale îl va avea, cel mai sigur, în stagiul de pregătire pe care-l va derula la o unitate de pompieri, pe tot parcursul verii.

Iniţial, după finalizarea liceului, Ionuţ se îndreptase spre o facultate cu profil economic. Nu s-a regăsit şi a considerat că nu are rost să piardă vremea cu ceva care nu-l împlinea. Şi-a dorit ceva mult mai antrenant, ceva în care să aibă şi satisfacţia muncii şi, astfel, şi-a amintit că visul copilăriei sale era să fie pompier.

La examenul de admitere de la Boldeşti a dat peste o concurenţă mare, în primă fază fiind şase candidați pentru un loc. A luat cu brio toate probele, iar proba scrisă a trecut-o cu nota 10.

Va absolvi această şcoală în februarie 2022! Chiar dacă va încheia studiile aşa cum le-a început, cu nota maximă, Ionuţ ştie că recompensele cele mai frumoase sunt cele care vor veni pe parcursul activităţii. Îşi doreşte să fie omul potrivit la locul potrivit!

Atât lui, cât şi celorlalţi viitori salvatori le urăm mult succes!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Felicitari!
    Mult succes in viitoarea cariera !

    (e bine ca si-a dat seama din timp ce isi doreste sa faca si ca nu toata lumea trebuie sa termine o facultate pentru a avea o viata implinita)

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău