Cum va fi vremea în următoarea perioadă în Prahova. Risc moderat de avalanșe în Bucegi

0

Ploi, temperaturi apropiate de normalul termic specific lunii iunie, dar și risc moderat de avalanșe în Munții Bucegi. Luna iunie se dovedește în continuare capricioasă. Instabilitatea atmosferică se va menține toată săptămâna, iar temperaturile atmosferice vor urca până la valori de 26 de grade Celsius. În Prahova este valabilă o informare meteo de ploi, descărcări electrice și căderi de grindină, avertizare valabilă până vineri, 11 iunie, ora 23.00.

Până spre sfârșitul primei săptămâni, potrivit ANM, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de 13…14 grade.

„În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obișnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie”, a precizat ANM.

Cât privește instabilitatea atmosferică, în Prahova, până pe 11 iunie, ora 23.00, este  valabilă o informare meteo de ploi torențiale, descărcări electrice și căderi de grindină.

Ploile își vor face simțită prezența până pe 12 iunie, dar precipitațiile, potrivit ANM, se pot semnala și în celelalte zile ale săptămânii viitoare, însă vor fi de scurtă durată, în general slabe, posibil însoțite de descărcări electrice.

La munte nu lipsesc ploile, izolat consistente, precum și temperaturile în creștere, care vor fi pozitive atât ziua, cât și noaptea, fapt care va favoriza umezirea suplimentară a zăpezii de la suprafață.

„Avalanșele vor avea în general dimensiuni mici și doar izolat medii, acolo unde stratul de zăpadă este mai consistent, riscul fiind amplificat la supraîncărcări”, a precizat ANM.

Sub 1800 m în Bucegi, stratul de zăpadă este redus și discontinuu, dar avalanșe pornite de la altitudini înalte pot coborî pe anumite văi spre zonele mai mai joase, a mai anunțat ANM.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău