Amenzi de 320.000 de lei pentru angajatorii prahoveni. Neregulile constatate de inspectorii ITM

0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna mai 2021, acţiuni de control în  domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în valoare totală de 320.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 224 controale, în urma cărora s-au aplicat sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în valoare de 262.000 lei, precum şi 9 avertismente. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 14 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 210.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 92 de controale şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în valoare de 58.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 15 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

”Inspectorii  de  muncă  din  domeniul securității și sănătății în muncă veghează, în continuare, la buna desfășurare a activității la locurile de muncă pe care le inspectează, dar vrem să subliniem că atenția noastră este direcționată în primul rând pe informarea și îndrumarea angajatorilor și lucrătorilor cu cele mai bune măsuri pe care le pot lua în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2 la locul de muncă. Inspectorii de muncă pot aplica și sancțiuni contravenționale acolo unde neconformitatea constată are un risc social ridicat, dar, așa cum am arătat și cu alte ocazii, amenda  nu este  un  scop  în  sine, ci  doar  un  mijloc  de  a-i îndrepta pe cei certați cu legea.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău