Cod galben de ninsori în zona de munte din Prahova. Vremea se răcește accentuat

ANM a emis, vineri, o informare meteo de răcire accentuată, precipitații mixte și intensificări ale vântului, dar și un cod galben de ninsori pentru zona de munte, atenționări valabile și în Prahova. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Informarea meteo de răcire accentuată și precipitații mixte va intra în vigoare vineri, 5 martie, de la ora 14.00, și este valabilă până sâmbătă, 6 martie, ora 16.00.

În intervalul menționat, potrivit ANM, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni.

„Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte. La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h”, a anunțat ANM.

COD GALBEN – Atenționarea de cod galben de ninsori în zona de munte, potrivit ANM, este valabilă în intervalul 05 martie, ora 16.00 – 06 martie, ora 16.00.

„În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă”, a anunțat ANM.

Citește și: Temperaturi de 18 grade Celsius, vineri, la Ploiești. Din weekend se întorc ploile și ninsorile la munte

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău