Trafic aglomerat pe Centura de Vest a Ploieștiului, dar și pe DN1 la Comarnic și Bușteni. Recomandările IJP Prahova

Traficul rutier s-a aglomerat, vineri după-amiază, pe DN1, pe raza stațiunilor de pe Valea Prahovei, dar și pe Centura de Vest a Ploieștiului. Polițiștii prahoveni sunt și vor fi prezenți în stradă, acționând pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui climat de siguranță rutieră, a anunțat IJP Prahova care a lansat și un set de recomandări pentru conducătorii auto aflați în trafic.

IJP Prahova a anunțat, vineri, că la această oră (15.30) pe Centura de Vest a municipiul Ploiești se înregistrează valori de trafic intense pe sensul de mers București către Brașov, fără coloană la sensurile giratorii.

Totodată, la Comarnic, se înregistrează trafic intens pe sensul de mers  București către Brașov și se circulă  în coloană de la km 103+700.

Potrivit IJP Prahova este trafic intens pe sensul de mers amintit anterior, se circulă în coloană de la km 128.

Recomandările IJP Prahova:

Creșterea siguranței rutiere reprezintă o prioritate pentru noi, astfel că recomandăm cetățenilor ca atunci când se află la volan, să țină seama de următoarele sfaturi:

– Adoptați o manieră prudentă de conducere și adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic!

– Dacă partea carosabilă este umedă, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare, în astfel de condiții, este mult mai mare!

– În condiţiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul, nu uitați de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecțiile; Nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule!

– Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă!

– Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simţiți că sunteți obosiți! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”!

– Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău