Ateliere de Mărțișor, la Palatul Culturii din Ploiești. Invitație pentru preșcolarii și elevii din Prahova

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează joi, 25 februarie 2021, și luni, 1 martie 2021,  Atelierele de Mărțișor – Proiectul „Tradiţii”, din cadrul Programului Culturalia, eveniment aflat deja la cea de a V-a ediție.

Cea de a V-a ediție a evenimentului „Ateliere de confecționat mărțișoare tradiționale” se va desfășura în acest an la etajul al II-lea al Palatului Culturii din Ploiești.

Evenimentul se adresează școlarilor și preșcolarilor din Ploiești, dar și din județ, care vor confecționa mărțișoare după modele tradiționale specifice zonei Prahova, a anunțat Centrul Județean de Cultură Prahova.

„Cu acest prilej va fi proiectat un material de prezentare privind modul în care erau realizate micile simboluri ale primăverii în trecut, materialele utilizate, semnificații și superstiții legate de șnurul alb-roșu, originile acestuia, modele de mărțișoare din țară și din Prahova. Proiectul urmărește promovarea valorilor județului nostru, în cazul de față a tradiției confecționării de mărțișoare după tiparele zonei, fiind o reală oportunitate de educare a tinerilor în spiritul păstrării tradiției populare, o alternativă la tendințele actuale de îndepărtare de fondul cultural autohton. Trebuie menționat faptul că, începând cu data de 6 decembrie 2017, „Mărțișorul” a fost inclus în Lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, în baza unui dosar multinațional coordonat de România și elaborat împreună cu Republica Moldova, Republica Macedonia și Republica Bulgaria”, a mai precizat Centrul de Cultură Prahova.

Organizatorii au anunțat că evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău